1. 09/05/2021

  Ten Hag 'supertrots': 'Vanaf het begin gedomineerd'

   Trainer Erik ten Hag sprak na de winst van Ajax bij Feyenoord (0-3) over een soevereine zege. "Wij hebben vanaf het begin gedomineerd en gelijk het initiatief naar ons toegetrokken", zei hij. "De eerste kans was voor Feyenoord," doelde hij op een misser van João Teixeira. "Maar daarna hebben we denk ik geen mogelijkheid meer weggegeven, op die strafschop die Maarten Stekelenburg stopte na."

  "Ik ben supertrots op mijn ploeg. Wat ze mentaal weer hebben geleverd en de wilskracht die ze opnieuw hebben getoond," zei Ten Hag. "Die rode kaart van Edson Álvarez was ongelukkig. Wat kan hij doen als de bal van zo dichtbij tegen zijn arm wordt geschoten? En dan krijgen we ook een penalty tegen. Dat is een dubbele straf. Maar we hebben goed gereageerd en de wedstrijd ook met een man minder naar onze hand gezet."

  Nicolás Tagliafico ontbrak tegen Feyenoord. De linksback was geschorst en is al op vakantie gestuurd. Trainer Erik ten Hag overweegt maandag nog een of twee spelers vrijaf te geven, met het oog op een drukke zomer met een EK en een Copa América. "Maar daar moeten we het nog even over hebben. We moeten het seizoen ook waardig afmaken," doelde hij op de resterende competitieduels met VVV-Venlo en Vitesse.

 2. 09/05/2021

  Klassieker mondde zoals verwacht uit in vreugdeloze wandelwedstrijd

  Het zat er natuurlijk dik in: dat de Klassieker dit keer zou uitmonden in een vreugdeloze wandelwedstrijd. Feyenoord kon niet beter, Ajax hoefde zich nauwelijks in het zweet te werken voor de ruime zege.

  Lees hier Het Rapport. 

 3. 09/05/2021

  Spelers vieren overwinning in kleedkamer

 4. 09/05/2021

  Wedstrijd afgelopen

  Ajax wint De Klassieker met 0-3. 

 5. Twee minuten extra tijd