1. 07/08/2020

  Aantal nieuwe gevallen in Italië gestegen met 38 procent

  Het aantal nieuwe gevallen in Italië is vandaag gestegen met 38 procent in vergelijking met de dag voordien, ofwel 552 nieuwe gevallen. Het gaat om de hoogste stijging sinds eind mei. Amper twee weken geleden registreerde Italië maar ongeveer 200 nieuwe gevallen per dag.

  De noordoostelijke regio Veneto, waar bijna 16.500 testen per dag werden uitgevoerd, registreerde ongeveer een derde van de nieuwe gevallen, zo'n 183. Gouverneur Luca Zaia zei dat de nieuwe infecties vooral zijn aangetroffen bij inwoners die onlangs zijn teruggekeerd uit Spanje, Peru, Malta, Kroatië en Griekenland.

  "Vakanties zijn een risico", zei hij tijdens zijn dagelijkse briefing. "Iedereen moet beslissen waar ze op vakantie willen gaan, maar het is ook waar dat we sinds een paar weken een concentratie van patiënten zien die op vakantie besmet zijn geraakt."

 2. 07/08/2020

  Recordaantal nieuwe coronagevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn er in 24 uur tijd 2.288 corona-gevallen bijgekomen. Dat is een recordaantal sinds de strenge lockdown begin juni werd opgeheven. De afgelopen dagen werden nog toenames van ruim 1.600 nieuwe besmettingen geregistreerd.

  De gezondheidsautoriteiten meldden vrijdag dat het dodental steeg met twaalf. In totaal zijn nu 30.324 mensen bezweken aan Covid-19. Wel liggen er weer iets minder patiënten in een ziekenhuis, nu ook op de intensive care. Eerder deze week werd het juist weer drukker op de intensieve zorgen.

 3. 07/08/2020

  Gent stelt corona-coördinator aan

  De stad Gent stelt een nieuwe coördinator aan die kwetsbare Gentenaars die positief hebben getest op Covid-19 moet helpen tijdens hun quarantaine. Diezelfde persoon zal een team van begeleiders aansturen en wordt daarnaast ook de schakel tussen alle partijen die de coronacrisis op niveau van Gent aanpakken. 

  De stad wil naast de individuele begeleiding van kwetsbare Gentenaars ook meer werk maken van een meer buurtgerichte aanpak. Dat zegt Rudy Coddens, schepen van Sociaal Beleid, Gezondheid en Zorg. "Daarvoor gaan we nauw samenwerken met de Gentse Huisartsenvereniging en Eerstelijnszone Gent."

  De nieuwe Gentse aanpak gaat maandag van start. De coördinator blijft aangesteld zolang als nodig.

 4. 07/08/2020

  Heeft Vlaanderen nu zijn eigen Tönnies?

  Ook in België blijkt de vleesindustrie kwetsbaar voor het coronavirus. De grootschalige uitbraak bij vleesverwerker Westvlees doet meteen denken aan het Duitse Tönnies, waar 1.500 werknemers besmet bleken. Maar is dat ook terecht?

  Instanews image
  © Thomas Sweertvaegher
 5. 07/08/2020

  Burgemeester Knokke-Heist roept op om dit weekend niet naar de kust te komen

  Burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens roept op om dit weekend niet naar de kust te reizen. De stad neemt ook maatregelen om de drukte te verminderen. Zo zal de politie streng optreden tegen overtredingen van coronamaatregelen en meteen beboeten. Ook kan het zijn dat de badstad dagbezoekers weigert als het te druk is.

  Dagbezoekers zullen worden afgeleid naar stranden buiten het centrum of moeten omkeer maken. De strandbars zullen de drukte spreiden door slechts mondjesmaat bezoekers toe te laten. 

  De burgemeester raadt daarnaast ook af om met de trein naar Knokke-Heist te komen. "Wie toch per trein reist, moet zich aan alle regels en maatregelen houden", zegt hij. Ook hierop zullen strikte controles zijn.

  Instanews image
  Drukte aan de kust.