Bekijk belangrijke updates
 1. Gisteren

  Verder lezen

  Dit liveblog is afgesloten. Lees hier alle recente ontwikkelingen rondom het coronavirus.

 2. Gisteren

  'Luchtbrug' tussen Nieuw-Zeeland en Australië van de baan

  Een exclusieve ‘luchtbrug’ tussen Australië en Nieuw-Zeeland komt er voorlopig niet. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern laten weten.

  Het gaat nog zeker enkele maanden duren tot vrij reizen tussen de twee landen weer mogelijk is, aldus de premier. Hoewel er afgelopen tijd af en toe sprake was van een mogelijke exclusieve verbinding tussen Nieuw-Zeeland en Australië, is dat door het stijgende aantal coronagevallen in Australië nu van de baan.

  Vrij reizen zonder verplicht quarantaine, aldus Ardern, kan alleen tussen landen waar al zeker 28 dagen geen binnenlandse besmettingen zijn geteld. "Dat gaat voor Australië nog lang duren”, aldus Ardern. "Hun cijfers zijn momenteel heel hoog.”

  Australië heeft momenteel inderdaad te kampen met een besmettingsgolf. In bepaalde gebieden, zoals de miljoenenstad Melbourne, zijn strikte coronamaatregelen weer volledig van kracht. Inwoners van die stad en omgeving hebben de komende zes weken te maken met een avondklok. Ook mogen ze slechts een uur per dag naar buiten om te bewegen en wordt zelfs de hoeveelheid bezoekjes aan de supermarkt gereguleerd.

 3. Gisteren

  Aantal besmettingen in België blijft stijgen

  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder toenemen. Vanaf 24 tot en met 30 juli ging het om gemiddeld 490 gevallen per dag, een stijging van 68 procent in vergelijking met een week eerder. Dat blijkt zondag uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

  Ook het aantal ziekenhuisopnames zit in de lift. De afgelopen week werden gemiddeld 24 mensen per dag met Covid-19 opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een toename van 60 procent binnen een week. In totaal zijn in België 69.849 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn 9.845 mensen overleden nadat ze met het longvirus besmet raakten.

 4. Gisteren

  Uitbraak aan boord van twee Noorse cruiseschepen

  Zeker veertig opvarenden van twee Noorse cruiseschepen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Het gaat om 36 bemanningsleden en vier passagiers van twee boten van de cruisemaatschappij Hurtigruten, meldt het Noorse Instituut voor Openbare Gezondheid.

  In totaal bevonden zich een kleine 400 passagiers op de twee schepen. De Noorse autoriteiten zijn nog op zoek naar passagiers die de schepen zonder getest te zijn hebben verlaten en mogelijk ook het virus hebben opgelopen. Ze hebben de opvarenden gevraagd in quarantaine te gaan.

  De Noorse gezondheidsautoriteiten verwachten dat nog meer opvarenden een coronabesmetting hebben opgelopen.

  Hurtigruten heeft een vloot van zestien schepen en begon midden juni als eerste maatschappij weer met cruises, nadat drie maanden eerder wereldwijd alle cruises werden gestaakt vanwege de uitbraak van het coronavirus.

 5. Gisteren

  Tientallen gevangenen besmet in Suriname

  In een gevangenis in Suriname zijn 41 gedetineerden positief getest op Covid-19. Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan zijn alle positieve gevallen geïsoleerd. Een medisch team maakt een analyse van de medische conditie van de geïnfecteerden. Dat meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS).

  Volgens de cijfers op de Covid-19 website voor Suriname staat het aantal actieve gevallen nu op 622. Hiervan zijn er in het afgelopen etmaal 89 gevallen bijgekomen, inclusief de 41 gedetineerden. Op de IC-afdeling liggen nu 15 mensen, het aantal aan Covid-19 overleden personen staat op 27.

  Een groep van 343 nog niet positief geteste mensen zit uit voorzorg in quarantaine, terwijl 613 personen in isolatie zijn. Zij zijn wel positief getest maar hebben geen symptomen.