Bekijk alle updates
  1. 29/06/2020

    Corona woedt door in rest van wereld: ‘Tweede golf ook hier onvermijdelijk’

    Waar in Nederland het aantal coronabesmettingen slechts mondjesmaat toeneemt, zijn er wereldwijd inmiddels meer dan 10 miljoen gevallen genoteerd. Vooral in de VS gaat het heel snel. In Engeland dreigt de stad Leicester in totale lockdown te gaan.

    Lees hier verder.

    Instanews image
    © Hollandse Hoogte / AFP — Deze bar in de Texaanse stad Austin is dit weekend weer gesloten. Alle horeca in de staat moest weer op slot, vanwege een toenemend aantal corona-besmettingen.
  2. 29/06/2020

    RIVM: twee doden, drie ziekenhuisopnames

    Het aantal positieve testen is gestegen met 78. Het totale aantal positief geteste personen staat nu op 50.223, meldt het RIVM. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met drie, wat een totaal maakt van 11.874 mensen die opgenomen zijn of zijn geweest. Het aantal doden steeg met twee naar 6.107. 

  3. 29/06/2020

    'Coronasteunfonds EU moet grotendeels uit giften bestaan'

    Een coronasteunfonds van de Europese Unie moet voor een fors deel uit giften bestaan en niet uit leningen. Dat heeft IMF-hoofdeconome Gita Gopinath gezegd tegen het Duitse magazine Der Spiegel. Anders werkt zo'n fonds geen economisch herstel in de hand, meent zij.

    Er is binnen de EU het nodige te doen om een steunfonds voor door de coronapandemie getroffen landen. EU-leiders kwamen in april overeen dat er zo'n fonds moest komen, maar over de inhoud wordt nog gesteggeld. Een Frans-Duits plan voor 750 miljard euro aan steun waarvan het grootste gedeelte uit giften zou bestaan, redde het nog niet omdat een aantal landen waaronder Nederland wil inzetten op leningen.

    Bovendien zou in het plan een deel van het benodigde geld door de Europese Commissie geleend moeten worden en dat zien de zogeheten 'vrekkige vier', waar naast Nederland ook Denemarken, Zweden en Oostenrijk deel van uitmaken, ook niet zitten.