Bekijk belangrijke updates
 1. 04/06/2020

  Zakelijke chatdienst Slack profiteert van coronacrisis

  Chatdienst Slack, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers, wist afgelopen kwartaal duidelijk munt te slaan uit de coronacrisis. Er was veel interesse in de diensten van Slack doordat bedrijven massaal medewerkers vanuit huis lieten werken. Slack kan dan een handige manier zijn om met collega's te communiceren.

  De kwartaalomzet in de drie maanden tot eind april steeg op jaarbasis met 50 procent tot 201,7 miljoen dollar. Dat was flink meer dan analisten in doorsnee hadden voorzien. Ook werd het verlies per aandeel boven verwachting sterk teruggebracht.

  Instanews image
  © REUTERS — Slack-topman Stewart Butterfield op de beursvloer in New York.
 2. 04/06/2020

  Tijdelijke ontheffing van loonsverhoging mogelijk in metaalsector

  Bedrijven in de metaalsector die veel last hebben van de coronacrisis, kunnen tijdelijke ontheffing vragen om de afgesproken loonsverhoging in de branche van 3,5 procent per 1 juli om te zetten naar 29 vakantie-uren. Vervolgens wordt dan vanaf 1 december dit jaar de loonsverhoging in geld uitbetaald, meldt Koninklijke Metaalunie.

  Volgens de organisatie is dit het resultaat van moeizaam en langdurig overleg tussen de werkgevers en de vakbonden. Metaalunie had eigenlijk gehoopt dat de huidige cao opengebroken kon worden om het via nieuwe afspraken makkelijker te maken voor bedrijven om door de coronacrisis te komen. Maar dat lukte niet.

 3. 04/06/2020

  Geruchtmakend artikel over hydroxychloroquine ingetrokken

  Drie auteurs hebben een artikel ingetrokken dat wereldwijd leidde tot zorgen over de veiligheid van het middel hydroxychloroquine. Ze schreven eerder in het gezaghebbende medische vakblad The Lancet dat de kans op overlijden bij patiënten met Covid-19 kan toenemen als ze ook hydroxychloroquine krijgen.

  De schrijvers zeggen nu dat ze zich zorgen maken over de kwaliteit van de data die ze hebben gebruikt. Ze stellen dat de gegevens zijn aangeleverd door het bedrijf Surgisphere. Dat zou nu weigeren de volledige datasets beschikbaar te stellen en daardoor konden de onderzoeksresultaten niet worden getoetst. Een van de auteurs, Surgisphere-topman Sapan Desai, sloot zich niet aan bij de intrekking.

  Het gebruik van hydroxychloroquine tegen het coronavirus kreeg onder meer veel aandacht dankzij de Amerikaanse president Donald Trump. Die onthulde eerder dat hij het middel preventief slikte, al zou hij daar later weer mee zijn gestopt. Het geneesmiddel is niet specifiek ontwikkeld om het coronavirus mee te bestrijden.

 4. 04/06/2020

  Curaçao stopt met avondklok

  Curaçao stopt na ruim twee maanden met de avondklok. Dat heeft minister van justitie Quincy Girigorie aangekondigd. De opheffing gaat per direct in. De avondklok was ingesteld om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Curaçao kent al meer dan een maand geen lokale besmettingen meer. Sinds enkele weken mogen ingezetenen op grote schaal terugkeren op het eiland. Iedereen moet wel verplicht veertien dagen in quarantaine. In de afgelopen periode is bij vijf mensen die in quarantaine zitten een coronabesmetting geregistreerd. Alle besmette personen worden geïsoleerd.

 5. 04/06/2020

  RIVM gaat meekijken bij luchtvaartmaatschappijen

  Nu reizen naar het buitenland weer tot de zomervakantiemogelijkheden horen, rijst in de Tweede Kamer de vraag hoe besmettingen in het vliegtuig te voorkomen. Een duidelijk antwoord heeft minister Hugo de Jonge van volksgezondheid nog niet. Wel roept hij de hulp in van het RIVM om vliegtuigmaatschappijen enigszins te ondersteunen bij het invoeren van veiligheidsregels.

  Instanews image
  © ANP — Reizigers bij de incheckbalie van Transavia op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vliegt weer naar zes bestemmingen.