Bekijk belangrijke updates
 1. 03/06/2020

  Dit liveblog is gesloten

  Bedankt voor het lezen van ons liveblog. Inmiddels hebben we een nieuw blog over het coronavirus opgezet. Die vindt u hier.

 2. 03/06/2020

  Alle Italiaanse luchthavens weer open

  Italië staat vanaf vandaag reizen van en naar het buitenland weer toe. Alle luchthavens in het land zijn geopend. Ook mogen Italianen weer door heel het land reizen.

  Italië behoort wereldwijd wijd tot de landen die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus en was het eerste Europese land dat op nationaal niveau maatregelen nam om de uitbraak een halt toe te roepen. Sinds 10 maart was er een lockdown van kracht. Het land is sinds begin mei de maatregelen voorzichtig aan het versoepelen. De meeste winkels en ondernemingen zijn weer open. Hetzelfde geldt ook onder voorwaarden voor musea, bibliotheken en kerken.

  In totaal is bij ruim 233.000 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen. Het aantal sterfgevallen ligt boven de 33.000, na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk het hoogste in de wereld. Inmiddels daalt het aantal besmettingen en sterfgevallen gestaag.

 3. 03/06/2020

  'Suriname gaat in totale lockdown'

  In Suriname gaat deze week een totale lockdown gelden. Dit is nodig om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, meldden diverse bronnen. Dinsdag steeg de teller naar 54 besmette personen van wie 44 nog ziek zijn. President Desi Bouterse zal woensdag verscherpte maatregelen aankondigen. Dit heeft het Nationaal Informatie Instituut (NII) dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt.

  Diverse bronnen, waaronder parlementariër en leider van de NPS Gregory Rusland, hebben het nieuws dinsdagavond gedeeld. Rusland was aanwezig tijdens de vergadering van het parlementaire crisisteam dat werd ingelicht door het Covid Managementteam. Rusland schrijft in een WhatsAppbericht dat de lockdown de eerste dag flexibel zal zijn, maar dat mensen wel zoveel mogelijk thuis moeten blijven. De winkels zullen tot vijf uur open zijn.

  De 44 besmette personen liggen in verschillende ziekenhuizen, zeven van hen worden op de Intensive Care verpleegd. De angst is dat veel meer mensen besmet zullen zijn.

 4. 03/06/2020

  Meer dan 30.000 doden in Brazilië

  In Brazilië is de afgelopen 24 uur opnieuw een recordaantal mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het afgelopen etmaal lieten 1262 Brazilianen het leven. Het dodental in het Latijns-Amerikaanse land staat sinds de virusuitbraak nu op 31.199.

  Ook het aantal besmettingen nam fors toe, namelijk met een kleine 29.000 nieuwe gevallen. Bij ruim 555.000 inwoners is het longvirus vastgesteld. Experts vermoeden dat het werkelijk aantal geïnfecteerden fors hoger ligt omdat er in Brazilië maar weinig wordt getest.

  De twee zwaarst getroffen Braziliaanse staten zijn Sao Paulo en Rio de Janeiro, in het zuidoosten. Zij hebben respectievelijk bijna 120.000 en meer dan 56.000 besmettingen.

 5. 02/06/2020

  Dodental door coronacrisis Spanje weer niet gestegen

  Het dodental door de coronacrisis in Spanje is voor de tweede dag op rij niet gestegen. De autoriteiten hebben de afgelopen 24 uur wel weer 137 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, berichten Spaanse media.

  De Spaanse autoriteiten hebben sinds het begin van de coronacrisis melding gemaakt van ruim 27.000 sterfgevallen en bijna 240.000 besmettingen. Spanje behoort daarmee tot een van de zwaarst getroffen landen ter wereld.

  Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid zegt nog bezig te zijn met het herzien van de cijfers over de aantallen overleden patiënten en besmettingen. Daardoor werd het dodental onlangs naar beneden bijgesteld.