Bekijk belangrijke updates
 1. 02/06/2020

  Meer dan 10.000 doden in Mexico

  Het dodental als gevolg van het coronavirus in Mexico is opgelopen tot boven de 10.000. Het ministerie van Volksgezondheid in het land meldde maandag 237 nieuwe doden, waarmee het aantal doden als gevolg van Covid-19 is opgelopen tot 10.167.

  Mexico meldde 2771 nieuwe besmettingen waarmee het aantal geregistreerde besmette personen in het land op 93.435 is gekomen. Volgens autoriteiten ligt het daadwerkelijke aantal waarschijnlijk nog veel hoger.

 2. 02/06/2020

  Bouterse draait versoepeling maatregelen Suriname terug

  In verband met de explosieve groei van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen dagen in Suriname heeft president Desi Bouterse besloten verschillende versoepelingen van de maatregelen terug te draaien. Dit betekent onder meer dat scholen, crèches, markten casino's en horeca-gelegenheden weer dicht gaan.

  Andere maatregelen zijn het beperken van het binnenlandse vliegverkeer, het sluiten van alle grenzen via land, water en lucht en de afsluiting van de weg naar het oosten van Suriname. Ook is het uitgaansverbod verlengd, van 18.00 uur tot 06.00 uur en is het maximumaantal mensen dat bij elkaar mag komen teruggebracht naar vijf.

  In een tv-toespraak maandagavond zei Bouterse dat waarvoor de autoriteiten waarschuwden, nu lijkt te gebeuren. "Terwijl wij ons allen opmaakten voor de formele uitslag van de verkiezingen worden wij geconfronteerd met nieuwe gevallen van Covid-19", aldus het staatshoofd. In de afgelopen 24 uur zou er in hoofdstad Paramaribo een aantal clusters van besmettingen zijn geconstateerd en lokale verspreiding van besmettingen in het oosten van het land.

  Bouterse stelt dat er sprake is geweest van onmaatschappelijk gedrag waardoor Covid-19 nu hoogtij viert in Suriname. En dit terwijl het land vrij was van de ziekte, aldus de president. "Op dit moment wordt een explosief groeiend aantal personen positief getest op het virus. Dit baart ons zeer grote zorgen."

  Het aantal actieve besmette gevallen steeg maandagavond (Surinaamse tijd) binnen enkele uren van 18 naar 34. Het totale aantal positieve mensen kwam daarmee op 44. Van dit aantal zijn negen mensen beter geworden en is er een overleden.

 3. 01/06/2020

  Luxe resort gaat meer dan een jaar dicht

  Op Curaçao heeft het luxe hotel 'Santa Barbara Beach & Golf Resort' maandag ontslag aangevraagd voor het personeel, ongeveer 300 mensen. Door de coronacrisis zijn er geen gasten. Het hotel zegt tussen de 12 en 18 maanden dicht te gaan.

  Door de coronacrisis kunnen er geen toeristen komen naar de Caribische eilanden van het Koninkrijk. Daardoor hebben veel hotels het financieel erg moeilijk. Veel hotels hopen binnenkort echter weer gasten te kunnen ontvangen. 'Santa Barbara' is de eerste van de grote hotels die massa-ontslag aanvraagt.

 4. 01/06/2020

  Vijf nieuwe besmettingen Suriname

  Suriname meldt maandag vijf nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 28. Het dodental in het land staat op een.

  Momenteel zijn er nog achttien mensen met een actieve besmetting, meldt de officiële Covid-19-website van de Surinaamse regering. Volgens de lokale nieuwssite Starnieuws zijn meerdere militairen besmet geraakt. Tijdens de verkiezingen maandag zijn militairen door het hele land gereisd.

  Het staat inmiddels vast dat er in Suriname nu sprake is van verspreiding van het virus binnen de gemeenschap. Dit in tegenstelling tot het begin van de epidemie toen de autoriteiten steeds precies wisten wie de bron van de besmettingen was.

 5. 01/06/2020

  NS: mensen goed op de hoogte van verplichting mondkapjes

  Treinreizigers bleken maandag goed op de hoogte van de verplichting dat ze in het openbaar vervoer een mondkapje moeten dragen. Dat concludeerde de NS na de eerste dag van de nieuwe maatregel. "Omdat het tweede pinksterdag was, waren er een stuk minder reizigers. Maar de meeste mensen die reisden, wisten dat ze een mondkapjes moesten dragen. Alleen voor de buitenlandse reizigers geldt dat niet altijd. Maar het wordt in het Nederlands en Engels op de stations omgeroepen, dus mensen weten dan alsnog dat ze een mondkapje moeten aanschaffen," aldus een woordvoerder van de NS.

  De mondkapjes zijn onder meer te koop in de kiosken op de stations. De NS is zeker in deze fase nog coulant met het uitdelen van boetes. "Het is toch allemaal nieuw en niet iedereen heeft het nog helemaal scherp."