Bekijk belangrijke updates
 1. 31/05/2020

  Dit liveblog is gesloten

  Bedankt voor het lezen van ons liveblog. Inmiddels hebben we een nieuwe blog opgezet, waar wij u op de hoogte blijven houden van het laatste nieuws over het coronavirus.

 2. 31/05/2020

  'Coronavrij' Aruba wil snel weer toeristen ontvangen

  Volgens de Arubaanse regering is het eiland 'coronavrij' nu de laatste patiënt met corona uit het ziekenhuis is ontslagen. Minister van Toerisme Dangui Oduber ziet hierin een kans voor het eiland om zo snel mogelijk weer toeristen te kunnen ontvangen, vooral vanuit Amerika en Europa.

  Op Aruba zijn meer dan 2100 mensen getest. 101 personen zijn positief getest, van wie er drie zijn overleden. De rest is hersteld. Wel zitten er meer dan 160 mensen nog in quarantaine.

  Minister Oduber wil toeristen testen bij aankomst op Aruba. Mensen die zijn besmet moeten in quarantaine, anderen zouden wat hem betreft direct vrij over het eiland mogen rondlopen.

 3. 31/05/2020

  Brazilië heeft nu meer coronadoden dan Frankrijk

  Brazilië heeft na Spanje nu ook Frankrijk gepasseerd voor wat betreft het aantal mensen dat aan de gevolgen van het coronavirus is overleden. De Zuid-Amerikaanse natie is nu het op drie na zwaarst getroffen land ter wereld.

  Brazilië maakte bekend dat er de afgelopen 24 uur 956 mensen aan het coronavirus zijn overleden en daarmee kwam het totaal op 28.834.

  Het aantal besmettingen nadert de half miljoen. Het afgelopen etmaal kwamen er 33.274 geregistreerde besmettingen bij, waardoor het totaal nu op 498.440 staat. Alleen in de VS zijn meer besmettingen bekend. De zorgen in Brazilië zijn extra groot, omdat de winter voor de deur staat.

  Brazilië is nu na de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Italië het land met de meeste sterfgevallen door het coronavirus. Cijfers die door landen worden aangeleverd over de aantallen doden en besmettingen, laten zich vaak lastig vergelijken. Ze komen niet allemaal op dezelfde manier tot stand.

 4. 31/05/2020

  Wereldwijd 6 miljoen besmettingen vastgesteld

  Het aantal mensen bij wie een besmetting met het coronavirus is vastgesteld, is wereldwijd de 6 miljoen voorbij. Het dodental staat op ruim 367.000, meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit.

  Het hoogste aantal doden en besmettingen is gemeld in de Verenigde Staten. Daar liepen volgens officiële cijfers zeker 1,7 miljoen mensen het virus op en stierven ruim 103.000 patiënten.

  Ook Europa is zwaar getroffen. Daar is melding gemaakt van ruim 2,1 miljoen besmettingen en zijn meer dan 177.000 patiënten overleden. De situatie in sommige Europese landen lijkt zich inmiddels te stabiliseren. Daar daalde het aantal nieuwe besmettingen en sterfgevallen fors en worden beperkingen versoepeld die verspreiding van het virus moesten voorkomen.

  Het virus lijkt nu het snelst om zich heen te grijpen in Latijns-Amerika. Daar kwamen de afgelopen 24 uur meer dan 45.000 nieuwe besmettingen aan het licht. In totaal is daar al bij 944.695 mensen vastgesteld dat ze het virus hebben, becijferde persbureau AFP. Het dodental gaat er richting de 50.000.

  Het daadwerkelijke aantal besmettingen in de wereld ligt vermoedelijk veel hoger. Dat komt onder meer omdat niet iedereen met het virus wordt getest.

 5. 30/05/2020

  Geen positieve tests in Engels voetbal

  Er zijn geen positieve tests vastgesteld in de laatste ronde van testen bij spelers in de Premier League.

  "De Premier League kan bevestigen dat op donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 1130 spelers en stafleden zijn getest op Covid-19. Van deze testen was er geen positief," zei de Premier League.

  Er zijn in Engeland geen wedstrijden gespeeld sinds maart, maar de Premier League heeft aangekondigd dat het seizoen hervat zal worden op 17 juni als aan alle voorwaarden wordt voldaan.