Bekijk alle updates
  1. 30/05/2020

    Aantal coronapatiënten op ic daalt tot 170

    Er liggen nog 170 coronapatiënten op de intensive care. Dat zijn er 10 minder dan vrijdag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag. 

    Daarnaast liggen er 531 andere patiënten op de afdeling intensieve zorg van de ziekenhuizen, 18 minder dan vrijdag.

    Volgens voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg daalt het aantal Covid-19-patiënten op de ic gestaag verder. Dat is naar zijn zeggen 'drie weken na de eerste versoepeling van maatregelen, het heropenen van de basisscholen en het hervatten van de werkzaamheden in de contactberoepen, een gunstig teken'.

    Van alle 170 Nederlandse coronapatiënten op de ic's liggen er 169 in Nederland en één in Duitsland.

  2. 30/05/2020

    Politie grijpt in tegen betogers in buurt Den Haag CS

    De Haagse politie heeft ingegrepen tegen betogers die protesteren tegen de coronamaatregelen. Groepen betogers zijn omsingeld in de buurt van het Centraal Station. De politie had de actievoerders gezegd dat ze uit elkaar moesten gaan, maar ze bleven in groepen hangen bij het station. Lees hier verder.

  3. 30/05/2020

    RIVM: 20 nieuwe sterfgevallen en 5 ziekenhuisopnames

    De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 20 sterfgevallen als gevolg van Covid-19 geregistreerd. Het RIVM meldt ook 5 nieuwe coronagerelateerde ziekenhuisopnames.

    Lees hier verder.

  4. 30/05/2020

    Lekker naar het park? Niet overal is plek en blijf vooral in de cirkels zitten

    Om de grote drukte bij parken van vorige week te voorkomen, neemt de gemeente dit weekend maatregelen. Zo worden er bij de Bogortuin tijdelijk hekken geplaatst om de toestroom te reguleren. In diverse parken zijn cirkels getekend in het gras om bezoekers te helpen afstand van elkaar te houden.

    Instanews image
    © ANP

    Lees hier waar je het beste naartoe kunt gaan en waar je rekening mee moet houden.

  5. 30/05/2020

    Vanaf maandag meer dan twee mensen toegestaan op een bootje

    Een nieuwe noodverordening staat het vanaf maandag toe dat meer dan twee mensen tegelijk op een bootje zitten. Mits ze anderhalve meter afstand houden. De nieuwe noodverordening is nog niet gepubliceerd. Dat gebeurt naar verwachting zaterdag.

    Lees hier verder.