Bekijk belangrijke updates
 1. 28/05/2020

  Verder lezen?

  Dit liveblog is afgesloten. Volg hier het coronanieuws van donderdag 28 mei.

 2. 28/05/2020

  Aruba: spa's en massagesalons snel weer open

  Aruba gaat verder met het versoepelen van de coronamaatregelen en geeft vanaf 1 juni bars en restaurants de mogelijkheid om de deuren weer te openen. Tot nu toe waren sinds eind maart bars gesloten en mochten restaurants alleen eten bezorgen of laten afhalen.

  Nu heeft minister-president Eveleyn Wever-Croes een nieuwe versoepeling aangekondigd. Ook koffiehuizen, spa's en massagesalons mogen per 1 juni weer open. Aruba wil de economie zo snel mogelijk weer laten draaien. Al bijna drie weken zijn er geen nieuwe coronabesmettingen bijgekomen. Er is nog sprake van één actieve coronabesmetting op het eiland.

 3. 28/05/2020

  Aantal herstelde patiënten in Duitsland stijgt

  Het geregistreerde dodental door het coronavirus in Duitsland is met 62 gestegen tot 8411. Dat meldt het Robert Koch Institut (RKI).

  Het aantal besmettingen is met 353 gestegen tot 179.717. Het aantal mensen dat is hersteld van het virus staat op 163.200. Dat zijn er 400 meer dan een dag eerder, aldus het RKI.

  In Duitsland woedde al enige tijd een strijd tussen de deelstaten en de bondsregering over waar de coronamaatregelen werden bepaald. Veel staten kozen al hun eigen weg en bondskanselier Angela Merkel heeft woensdag gezegd dat de 'deelstaten praktisch het beleid overnemen'.

 4. 28/05/2020

  Frankrijk verbiedt gebruik antimalariamiddel

  Frankrijk doet het gebruik van het antimalariamiddel hydroxychloroquine in de ban.

  Het Franse ministerie van Volksgezondheid maakte in eerste instantie bekend dat het medicijn niet mag worden gebruikt, tenzij het gecontroleerde medische onderzoeken betreft. Kort daarop kwam de aankondiging dat ook in die gevallen hydroxychloroquine niet mag worden toegediend bij mensen die besmet zijn met het coronavirus.

  Het omstreden middel, waarvan onder meer de Amerikaanse president Donald Trump beweert dat het Covid-19 kan genezen, heeft geen bewezen positieve effecten op coronapatiënten.

 5. 28/05/2020

  Nu meer dan 25.000 doden in Brazilië

  Het geregistreerde dodental door het coronavirus in Brazilië is gestegen tot boven de 25.000. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. De afgelopen 24 uur zijn er 1086 nieuwe doden gemeld.

  Het aantal besmettingen is gestegen met 20.599 en staat op 411.821. Brazilië is een van de zwaarst getroffen landen ter wereld. Volgens experts in het land wordt er te weinig getest, waardoor het werkelijke aantal besmettingen en doden aanzienlijk hoger ligt dan bekend is.