1. 30/05/2020

  Deze liveblog is afgesloten

  Deze feed is afgesloten. Ververs de pagina of klik hier om de meest recente liveblog te zien.

 2. 29/05/2020

  Dit is het belangrijkste nieuws van vrijdag

  • Het aantal coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen is tot onder de symbolische grens van 1.000 gedaald. Dat geeft vertrouwen voor de verdere versoepelingen, zegt viroloog Steven Van Gucht.

  • De besmettingsgraad is in ons land gedaald tot 0,73. Dat betekent dat 100 besmette personen op hun beurt 73 anderen besmetten.

  • Vanaf zaterdag zijn familiebezoeken over de landsgrenzen weer mogelijk. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem weten.

  • Wanneer de horeca weer opstart, zal dat gebeuren met een verplicht sluitingsuur om middernacht. Tussen de tafels moet anderhalve meter ruimte zijn. Dat is de sector overeengekomen met de regering.

  • Iedereen zal zich kunnen laten testen op de aanwezigheid van antilichamen tegen het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) gezegd, nu er betrouwbare serologische tests beschikbaar zijn.

  • Griekenland, Kroatië en Cyprus heropenen binnenkort de grenzen, maar Belgen zijn er voorlopig nog niet welkom.

  • Wat is het aantal huidige besmettingen, hoeveel mensen zijn overleden? En hoeveel patiënten zijn weer genezen verklaard? Deze cijfers en kaarten zetten een en ander in perspectief.

  • Op de hoogte blijven? Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.

 3. 29/05/2020

  Trump stapt uit WHO

  Amerikaans president Donald Trump heeft tijdens een persconferentie aangekondigd dat de VS uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stappen. "We beëindigen vandaag onze relatie met de WHO", klonk het. 

  Volgens de Amerikaanse president wordt de WHO “gemanipuleerd” door China en heeft de organisatie de coronacrisis niet goed aangepakt. Lees meer.

  Instanews image
  © AP — Amerikaans president Donald Trump.
 4. 29/05/2020

  Stad New York versoepelt vanaf 8 juni coronamaatregelen

  In de stad New York zullen vanaf 8 juni de coronamaatregelen enigszins worden versoepeld. Dat zei gouverneur Andrew Cuomo vandaag. In de rest van de staat New York gaan vandaag kappers, winkels en kantoren - onder strikte richtlijnen - weer open.

  De stad en staat New York zijn door het coronavirus het zwaarst getroffen in de VS. Toch neemt het aantal nieuwe besmettingen daar bijna iedere dag af. Burgemeester Bill DeBlasio zei gisteren dan ook dat hij overweegt de strenge maatregelen te versoepelen. "We zijn momenteel in de positie om het te hebben over openstellen van dingen", zei De Blasio. Cuomo komt hem nu wat tegemoet.

 5. 29/05/2020

  Spanje meldt slechts twee nieuwe sterfgevallen door corona

  Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft bekendgemaakt dat de voorbije 24 uur slechts 2 patiënten overleden zijn aan Covid-19. Met een toename van 39 slachtoffers in een week tijd, staat het officiële dodental nu op 27.121.

  Sinds de uitbraak van het coronavirus in Spanje zijn er bijna 240.000 besmettingsgevallen vastgesteld. De afgelopen tijd werden de cijfers enkele keren aangepast en ook nu kunnen ze dagelijks fluctueren, waarschuwde de overheid. Ze wijt dat aan de overschakeling op een nieuw registratiesysteem.

  Instanews image
  © Photo News — Reizigers in de metro van Barcelona.