1. 24/05/2020

    Dit liveblog is gesloten. Het nieuwe liveblog van zondag 24 mei kunt u hier lezen. 

  2. 24/05/2020

    Lockdown Buenos Aires verlengd tot 7 juni na stijging aantal besmettingen

    De lockdown in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is verlengd tot en met 7 juni. Het aantal besmettingen met het coronavirus stijgt de afgelopen dagen in de stad, meldt persbureau Reuters. In 24 uur tijd werden er 704 nieuwe gevallen gemeld, vooral in de  hoofdstad. Tot nu toe overleden 445 Argentijnen aan het longvirus.

    Maatregelen zoals het inperken van de hoeveelheid verkeer op de weg tussen de hoofdstad en de rest van de provincie worden weer aangescherpt, meldde president Alberto Fernandez in een persconferentie. Ook word er kritisch gekeken naar drukte in het openbaar vervoer.

    Argentinië voerde op 20 maart een lockdown in. Het land nam ook strikte maatregelen op het gebied van vliegverkeer: pas na 1 september mogen er weer commercieel worden gevlogen. 

    Redactie

    Instanews image
    © EPA — Een politieagent controleert in het openbaar vervoer in Buenos Aires of mensen met een goede reden onderweg zijn.
  3. 24/05/2020

    Aantal besmettingen Brazilië voorbij 350.000

    In Brazilië zijn in de afgelopen 24 uur 965 nieuwe doden als gevolg van het coronavirus geregistreerd. Het totale aantal doden komt daarmee op 22.013.

    In het land zijn inmiddels 357.398 besmettingen geteld, aldus het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid. Brazilië is nu na de Verenigde Staten het land met de meeste gevallen. 

    Redactie

  4. 24/05/2020

    Daling in dagelijks aantal coronadoden in de VS

    In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur 1227 coronadoden geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore. Het dagelijkse dodental ligt lager dan een dag eerder, toen 1260 inwoners als gevolg van het coronavirus overleden.

    Volgens de meest recente cijfers zijn in de VS sinds het begin van de corona-uitbraak 97.048 mensen gestorven aan het virus. Dat is het hoogste dodental ter wereld. In het land zijn tot dusver ruim 1,6 miljoen besmettingen vastgesteld.

    ANP

  5. 24/05/2020

    New York Times vult voorpagina met namen coronadoden

    The New York Times heeft de voorpagina van zondag geheel gevuld met de namen, leeftijden, korte beschrijvingen en woonplaatsen van duizend Amerikanen die de afgelopen tijd zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De krant komt met het eerbetoon vanwege het naderen van de grens van 100.000 coronadoden in het land. 'Amerikaanse sterfgevallen naderen de 100.000, een ontelbaar verlies', kopt het medium.

    Volgens de krant kunnen cijfers alleen onmogelijk de impact van het virus weergeven. 'Of het nu gaat om het aantal behandelde patiënten, het banenverlies of het afbreken van levens.'

    De namen en achtergronden van de slachtoffers heeft het medium uit overlijdensberichten gehaald. 'De duizend mensen hier weerspiegelen slechts een procent van de tol. Niemand was slechts een nummer.'

    ANP