1. 23/05/2020

  Voor eerst in twee maanden minder dan 100 doden per dag in New York

  De voorbij 24 uur zijn in de Amerikaanse staat New York 84 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo zaterdag meegedeeld. Het gaat om de laagste dagelijkse dodentol sinds 24 maart.

  "Ik heb bij mezelf steeds gezegd dat we onder de 100 moesten gaan. Dit toont dat we vooruitgang boeken", verklaarde Cuomo. De gouverneur staat aan het hoofd van een staat die op de piek van de epidemie meer dan duizend doden per dag moest optekenen. In totaal lieten er al ongeveer 29.000 mensen het leven.

  Instanews image
  © AP
 2. 23/05/2020

  Nog geen duidelijkheid over sportkampen

   Het licht werd vrijdag op groen gezet voor zomerkampen, maar sportkampen zouden daar voorlopig nog niet bij horen. "Er zijn nog bijkomende specifiëringen nodig wat sportactiviteiten betreft", zegt Tom Demeyer, woordvoerder van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). Voor duidelijkheid is het wachten op een beslissing voor de volledige sportsector.

  Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft samen met de andere ministers van Sport een paar weken geleden een advies over de heropstart voor de volledige sportsector overhandigd aan de Veiligheidsraad, waar ook sportkampen in vervat zitten. "We hopen dat de Veiligheidsraad zich bij de volgende vergadering uitspreekt over dat plan", klinkt het op het kabinet van minister Weyts.

 3. 23/05/2020

  De belangrijkste updates van vandaag

  • Er zijn sinds gisteren 34 nieuwe opnames en 25 overlijdens gerapporteerd in België

  • De 'superkern' veegt twee koninklijke besluiten die voor onvrede zorgden bij het zorgpersoneel van tafel

  • Meer dan 30 Belgen slepen de Staat voor de rechter omdat de coronamaatregelen in strijd zouden zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens

  • Toeristen zijn vanaf juli weer welkom in Spanjeonder voorwaarden

  • In Brazilië is het aantal besmettingen in de afgelopen 24 uur gestegen met circa 20.000 en bedraagt nu ruim 330.000. Enkel in de VS zijn dat er meer.

  • Voor de eerste dag in twee maanden zijn er in New York minder dan 100 doden gemeld

  • China heeft vandaag voor het eerst geen enkele nieuwe besmetting gemeld sinds het in januari begon met het bijhouden ervan

 4. 23/05/2020

  Toeristen vanaf juli onder voorwaarden weer welkom in Spanje

  Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje. Premier Pedro Sanchez zei dat zaterdag tijdens een persconferentie. Wel moet aan veiligheidsvoorwaarden worden voldaan, zei de regeringsleider.

  "We garanderen dat toeristen geen risico zullen lopen, maar ook dat ze geen risico voor ons zullen veroorzaken", aldus Sanchez. Met zijn aankondiging maakte hij een eind aan verwachtingen dat het toerismeseizoen misschien zelfs eerder opgestart zou kunnen worden. Italië kondigde recentelijk aan de grenzen met ingang van 3 juni weer te openen.

  Lees het volledige artikel.

 5. 23/05/2020

  Dalende tendens zet zich door in grote Europese landen

  De coronacurves in de grote Europese landen zetten hun dalende tendens verder, zo blijkt uit de nieuwe cijfers die de overheden in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk zaterdag hebben verstrekt.

  In het VK zijn de voorbije 24 uur 282 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting. Sinds de uitbraak zijn in de Britse ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen nu 36.675 geregistreerde patiënten bezweken aan Covid-19. Hoopgevend is de dalende tendens van de afgelopen week. Niettemin kwamen er in een dag tijd toch weer bijna 3000 bevestigde besmettingsgevallen bij. De teller staat nu op ruim 257.000.

  Ook in Italië zet de dalende tendens zich door. De autoriteiten meldden er zaterdag 119 nieuwe doden. Het totaal kwam daarmee op 32.735. De afgelopen 24 uur kwamen er 669 bevestigde patiënten bij, iets meer dan vrijdag. Sinds de uitbraak hebben nu bijna 330.000 Italianen de ziekte onder de leden gehad of zijn nog steeds ziek.

  In Frankrijk opnieuw een daling van het aantal coronapatiënten op intensive care gemeten. Intensieve zorgen zijn nu nog nodig voor 1.665 patiënten, of 36 minder dan de dag voordien. Toch blijft de algemene druk op het Franse gezondheidssysteem hoog, aldus het directoraat-generaal. Alles samen liggen er 5.600 mensen op intensive care.