1. 15/09/2021

    Blog gesloten

    Dit artikel van Lijn 54 is afgesloten. Bekijk ons nieuwe blog voor al het nieuws rondom Ajax.

  2. 14/09/2021

    Stekelenburg op tijd fit voor duel met Sporting

    Maarten Stekelenburg kan woensdagavond het doel van Ajax verdedigen tijdens de uitwedstrijd tegen Sporting Portugal in de Champions League. "Hij is fit en helemaal hersteld," zei trainer Erik ten Hag tijdens een persconferentie in Estádio José Alvalade van Lissabon.

    Stekelenburg ontbrak zaterdag nog in het uitduel met PEC Zwolle, net als Davy Klaassen die er ook tegen Sporting niet bij zal zijn. De middenvelder is met liesklachten teruggekeerd van het Nederlands elftal, tot grote onvrede van zijn coach Ten Hag.

    "Vorig jaar misten we Blind tegen Atalanta na een blessure die hij bij het Nederlands elftal heeft opgelopen," zei de trainer van Ajax. "En we misten Blind en Stekelenburg tegen AS Roma. Ik heb genoten van Klaassen bij Oranje. Hij was in die drie wedstrijden met Memphis Depay de uitblinker voor mij. Dat is heel goed voor het Nederlands voetbal. Maar Klaassen ging met een topconditie naar het EK en speelde daar niet. We moesten hem weer fit krijgen maar drie wedstrijden voor Oranje in korte tijd waren denk ik te veel voor hem."

    "We moeten er mee dealen," zei Ten Hag. "Daarom hebben we ook een brede selectie samengesteld. Maar ik mis met Klaassen en de geblesseerde Mohammed Kudus en zieke Zakaria Labyad nu drie spelers die als 'tien' kunnen voetballen.

    Het heeft er veel van weg dat Steven Berghuis tegen Sporting op de positie van Klaassen start. "We willen een overtalsituatie op het middenveld creëren en met hem kan dat goed," zei Ten Hag die niet wilde zeggen of Nicolás Tagliafico of Daley Blind als linksback begint.

    Instanews image
    © ANP — Maarten Stekelenburg tijdens een trainingssessie van Ajax in Estadio Jose Alvalade in Lissabon.
  3. 14/09/2021

    VI: 'Huntelaar hakt knoop door en stopt als voetballer'

    Een officieel statement is er nog niet, maar volgens Voetbal International heeft Klaas-Jan Huntelaar zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld.  

    'Huntelaar nam afgelopen periode de tijd om voor zichzelf alles op een rijtje te zetten. Die tijd is officieel nog aan de gang, maar voor zichzelf heeft de voormalige spits de knoop doorgehakt. Hij keert niet meer terug als voetballer,' schrijft Freek Jansen, hoofdredacteur van het weekblad. 

    Daarmee lijkt in alle stilte een einde gekomen aan de loopbaan van de spits, die twee periodes voor Ajax uitkwam en in 136 officiële wedstrijden 105 keer wist te scoren voor de Amsterdammers

    De spits speelde daarnaast ook nog voor PSV, De Graafschap, AGOVV, SC Heerenveen, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Hij speelde in totaal 662 wedstrijden als clubspeler en scoorde daarin 366 keer

  4. 14/09/2021

    Aderlating voor Ajax: Davy Klaassen mist Champions League-duel met Sporting

    Ajax moet het zonder Davy Klaassen zien te stellen in de eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen. De Amsterdammers spelen woensdag om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Sporting Lissabon.

    Klaassen keerde afgelopen week geblesseerd terug van de interlandperiode met Oranje, waarin hij van grote waarde was voor het team van Louis van Gaal. De middenvelder van Ajax zorgde met zijn goal voor een punt tegen Noorwegen en tegen Turkije (6-1) was hij met een goal en een assist een van de uitblinkers. 

    Instanews image
    © ANP


  5. 13/09/2021

    Jong Ajax wint in doelpuntrijk van NAC

    NAC Breda liep bij Jong Ajax tegen een forse nederlaag (6-3) aan. De ploeg van coach Edwin de Graaf kwam snel op voorsprong via Ralf Seuntjens, maar daarna ging het hard aan de andere kant. Binnen 25 minuten stond het liefst 4-1 voor de Amsterdammers door doelpunten van Danilo, Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas. Ook na rust werd er volop gescoord: Youri Regeer en Max de Waal namens Ajax, Thom Haye en nogmaals Seuntjens voor NAC, dat nog maar één keer won dit seizoen.