Bekijk belangrijke updates
  1. 03/04/2020

    Liveblog gesloten

  2. 03/04/2020

    Bijna miljoen maskers uit China aangekomen

    Bijna een miljoen chirurgische maskers zijn aangekomen uit China. Dat heeft minister Martin van Rijn van medische zorg bekendgemaakt. Er is een groot tekort aan medische beschermingsmiddelen door de coronacrisis.

    Vorig weekend meldde hij nog dat een zending van mondmaskers uit China was afgekeurd. De kwaliteit van de 600.000 maskers was ver onder de maat.

  3. 03/04/2020

    CEO van Rumag per direct weg na coronarel

    Het aftreden komt vlak nadat het sociale mediaplatform in opspraak raakte door de verkoop van een omstreden ‘corona-kledinglijn’. De nieuwe directie vindt dat Rumag “behoorlijk tekort is geschoten” in het omgaan met alle kritiek. Lees en kijk hier terug wat er speelde.

  4. 03/04/2020

    Rotterdam geeft nabestaanden korting op uitvaart

    Vanwege de strikte maatregelen die gelden voor uitvaarten komt de gemeente Rotterdam nabestaanden financieel tegemoet. Om risico op besmetting met het coronavirus te voorkomen mogen maximaal maar dertig nabestaanden bij een uitvaart zijn. Ook mogen zij voor en na een uitvaart niet samenkomen. Vrijdag heeft het Rotterdamse college daarom besloten hen 25 procent korting te geven op de kosten van een uitvaart.

    Wethouder Bert Wijbenga: "We hopen dat nabestaanden nu de gelegenheid hebben om op een ander moment of op andere wijze een passend afscheid te hebben."

  5. 03/04/2020

    Banken verlagen rente op rood staan vanwege crisis

    De drie grootste banken van Nederland, Rabobank, ING en ABN AMRO, verlagen de rente die ze rekenen wanneer mensen rood staan. Dat doen ze vanwege de coronacrisis. Bij Rabobank en ABN AMRO is de verlaging al ingegaan. ING volgt "zo snel mogelijk". 

    Rabo-klanten betaalden tot voor kort een rente van 12,9 procent per jaar als ze rood staan. Dat wordt nu 9,9 procent. 

    Bij ABN AMRO kost rood staan op de rekening waarop het salaris binnenkomt, normaal gesproken 9,9 procent. Voor andere rekeningen kon rood staan worden aangevraagd maar kostte dat 12,9 procent per jaar. Die tarieven worden nu gelijkgetrokken. 

    ING laat weten ook besloten te hebben de tarieven van 12,9 procent naar 9,9 procent te zetten gedurende de crisis. Wanneer dat precies in gaat, kon een woordvoerster nog niet zeggen. "Daar zullen wat systemen voor aangepast moeten worden, maar in ieder geval op korte termijn."