1. 31/03/2020

  Einde van dit blog

  Dit blog is afgesloten. Het laatste nieuws lees je in ons nieuwe liveblog.

 2. 31/03/2020

  Quarantaine in Panama op basis van geslacht

  In Panama mogen burgers alleen nog op basis van geslacht op gezette tijden naar buiten. Vanaf woensdag mogen mannen in het land alleen nog op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen de straat op voor belangrijke taken als boodschappen of een bezoek aan de apotheek. Panamese vrouwen mogen dat op de andere doordeweekse dagen. Op zondag is het niet toegestaan naar buiten te gaan.

  De maatregel duurt vijftien dagen voor alle inwoners van het land en is voor 'niets meer bedoeld dan uw leven te redden', zei veiligheidsminister Juan Pino tijdens een persconferentie.

  In Panama zijn 1075 gevallen van het coronavirus bekend. 27 patiƫnten zijn tot nu toe overleden. Afgelopen week zijn 2000 mensen vastgezet voor het niet opvolgen van de quarantaineregels, zei minister Pino.

 3. 31/03/2020

  Aantal Chinese besmettingen stijgt weer

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in China is voor het eerst in vier dagen weer hoger dan de dag ervoor. In 24 uur tijd werden bij 48 mensen het virus vastgesteld, 17 meer dan een dag eerder. Het gaat in alle gevallen om mensen die in het buitenland besmet zijn geraakt. Het aantal binnenlandse besmettingen is volgens Peking fors teruggelopen. 

 4. 31/03/2020

  Tenniscomplex US Open wordt tijdelijk ziekenhuis

  Een deel van het tenniscomplex Flushing Meadows in New York, waar jaarlijks de US Open wordt gehouden, zal als ziekenhuis worden ingericht. Het Billie Jean King complex zal gedurende de coronacrisis plaats bieden aan 350 ziekenhuisbedden, zo heeft de Amerikaanse tennisfederatie (USTA) bekend gemaakt.

  Chris Widmaier, woordvoerder van de USTA en tevens eigenaar van het tenniscentrum, vertelde Reuters dat de verbouwing van de indoor hal dinsdag zou beginnen. New York is met al meer dan duizend doden hard getroffen door het coronavirus. Nu de professionele sportwereld door de pandemie ook voor onbepaalde tijd tot stilstand is gedwongen, wil Widmaier graag iets terugdoen voor de stad.

  ,,We zijn hier om te helpen, daar bestaat geen twijfel over'', zei Widmaier. ,,New York is ons thuis, we zitten hier allemaal samen in.''

  In het complex zullen naar alle waarschijnlijkheid patiƫnten worden opgenomen die door de enorme toestroom van alle coronagevallen geen plek meer hebben in reguliere ziekenhuizen.

  New York is ook begonnen met de bouw van een veldhospitaal met 68 bedden in Central Park.

 5. 31/03/2020

  Airbnb schiet verhuurders te hulp

  Woningverhuurbedrijf Airbnb trekt 250 miljoen dollar (226 miljoen euro) uit om verhuurders die minder inkomsten hebben vanwege de coronacrisis te helpen. Dat heeft de topman van het bedrijf maandag (lokale tijd) bekendgemaakt.

  Het bedrijf werd flink bekritiseerd door huurders en verhuurders over de vergoedingen voor annuleringen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het bedrijf weigerde tot 11 maart geld terug te geven als om deze reden een boeking werd afgezegd.

  Veel verhuurders wilden dat Airbnb meer zou vergoeden. Nu gaat het bedrijf 25 procent van de normaal te verwachten inkomsten compenseren. Verhuurders in de Verenigde Staten kunnen zich ook aanmelden voor overheidssteun.