1. 27/03/2020

  Dit blog is afgesloten

  Lees verder in de liveblog van vrijdag 27 maart.

 2. 27/03/2020

  Hoogste toename aantal doden Brazilië in één dag

  In Brazilië is het aantal doden als gevolg van het coronavirus met 20 toegenomen tot 77. Het is de hoogste stijging van het aantal doden in één dag. Het aantal besmettingen in het grootste land van Zuid-Amerika bedraagt 2915, een toename van bijna 500 in vergelijking met gisteren.

  De deelstaat São Paulo is het zwaarst getroffen, met 1052 besmettingen en 58 doden. In Rio de Janeiro zijn 421 mensen besmet en vielen 9 doden.

 3. 27/03/2020

  Toch weer lokale besmetting China

  Voor het eerst in drie dagen is in China iemand lokaal besmet geraakt met het coronavirus. Dat meldt de nationale Gezondheidscommissie vrijdag.

  De afgelopen 24 uur zijn er 55 gevallen van het coronavirus vastgesteld in het land, 12 minder dan een dag eerder. De afgelopen drie dagen waren alle nieuwe patiënten volgens de autoriteiten in het buitenland geweest, maar donderdag werd een binnenlandse besmetting vastgesteld bij een man uit de provincie Zhejiang.

  Vijf mensen zijn in het afgelopen etmaal overleden aan het longvirus. Zij stierven allen in de centrale provincie Hubei, waar het virus in december voor het eerst de kop opstak. In China zijn tot dusver 81,340 gevallen van het virus bekend en 3292 patiënten overleden. 

 4. 27/03/2020

  Macron: 'VS en Frankrijk bereiden initiatief tegen corona voor'

  De Franse president Emmanuel Macron en zijn Amerikaanse collega Donald Trump bereiden een "nieuw initiatief" voor in de strijd tegen de coronapandemie. Dat schreef Macron vrijdag op Twitter.

  Macron had vrijdag een "zeer goede discussie" met Trump over de wereldwijde coronacrisis, aldus de Franse president. "Als reactie op de Covid-19-crisis bereiden we samen met andere landen een nieuw sterk initiatief voor de komende dagen voor."

 5. 27/03/2020

  Nog eens zestig patiënten uit Brabant verhuisd

  Nog eens zestig patiënten die in Brabant in het ziekenhuis lagen, zijn donderdag verplaatst naar ziekenhuizen elders in het land. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg.

  Sinds vorige week vrijdag zijn in totaal rond de 450 patiënten uit Brabant verplaatst. In de meeste gevallen ging het om mensen met het coronavirus. Het overplaatsen van patiënten moet ervoor zorgen dat er in Brabant voldoende capaciteit beschikbaar blijft op onder meer de ic-afdelingen om nieuwe patiënten op te kunnen nemen.