Bekijk belangrijke updates
 1. 24/03/2020

  Aantal coronapatiënten op ic's passeert de vijfhonderd

  Het aantal patiënten met het coronavirus op de intensive care-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen is opgelopen tot 546. Dat is een toename van 59 patiënten sinds maandagavond, blijkt uit de nieuwste cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NIVC).

  De NIVC meldt dat het aantal beschikbare bedden op de ic's nu gering is. Die sprak maandag nog van voldoende capaciteit. Mensen die zijn besmet met Covid-19 en er slecht aan toe zijn, worden vaak twee tot drie weken aan de beademing gelegd.

  De ic-capaciteit is normaal zo'n 1150 bedden. Momenteel wordt dat aantal overal uitgebreid. De NVIC zei eerder voor deze week te zijn voorbereid op een totaal van 500 tot 1000 ic-patiënten met Covid-19.


 2. 24/03/2020

  RIVM start met kleinere infectieradar

  Ruim 30.000 mensen hebben zich aangemeld voor de Infectieradar waarmee het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in beeld wil krijgen hoe het coronavirus zich verspreidt over Nederland.

  De website infectieradar.nl, waarop mensen zich konden aanmelden was na de lancering vorige week overbelast en werd uit de lucht gehaald. De gegevens van degenen die zich toen al hadden aangemeld, zijn 'veilig en niet gelekt', aldus het RIVM.

  Voor het project worden 100.000 Nederlanders gezocht. Maar het RIVM gaat nu vast van start met de 30.000 die zich hebben aangemeld. Binnenkort hoopt het RIVM te kunnen uitbreiden.

 3. 24/03/2020

  Slaat het kabinet de juiste toon aan?

  De maatregelen om de corona-uitbraak te bestrijden, riepen in de praktijk veel vragen op. De persconferentie van maandag moest helderheid brengen. Is dat gelukt?

 4. 24/03/2020

  The Passion gaat definitief niet door

  De gemeente Roermond heeft dinsdag bekendgemaakt dat het paasspektakel The Passion definitief niet doorgaat. Door de nieuwe maatregelen die maandag door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat het evenement dat 9 april zou worden gehouden in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden, aldus de gemeente.

  Eerder was al besloten dat er vanwege de coronacrisis geen publiek bij deze editie van The Passion zou zijn. De EO en Roermond zochten nog mogelijkheden om het evenement zonder publiek door te laten gaan.

 5. 24/03/2020

  Beurs beleeft beste dag sinds 2008

  De AEX-index in Amsterdam is dinsdag met een winst van net geen 9 procent de handel uit gegaan. Daarmee beleefde de index zijn beste dag sinds het begin van de financiële crisis in 2008. Shell deed het vooral goed, met een winst van bijna een kwart aan beurswaarde. De stijging komt na dagen van mineur: als gevolg van de coronacrisis daalden de beurskoersen de afgelopen dagen flink.