1. 26/03/2020

  Vernieuw de pagina

  Deze livefeed wordt niet meer aangevuld. Vernieuw de pagina om de laatste updates te zien, of klik op deze link.

 2. 26/03/2020

  New York Times: 'VS heeft nu meeste besmettingen ter wereld'

  Het epicentrum van de coronacrisis heeft zich vandaag verplaatst naar de Verenigde Staten, zo meldt The New York Times. Volgens gegevens die de toonaangevende krant verzamelde, telt het land nu de meeste vastgestelde besmettingen ter wereld. Met 81.321 gekende besmettingen laten de VS China en Italië achter zich.

  Vooral de staat New York is hard getroffen. Daar nam het aantal doden de afgelopen 24 uur met 100 toe tot 385.

 3. 26/03/2020

  Van Ranst: 'Aantal kilometers maakt verschil niet'

  Viroloog Marc Van Ranst is niet gewonnen voor het beperken van het aantal kilometers dat mensen mogen afleggen tijdens een fietstocht. "Het aantal kilometer maakt volgens mij het verschil niet. Als het risico op overdracht niet groter is, moet je zo'n maatregel niet nemen", zei hij in De afspraak op Canvas.

  "Eigenlijk moeten we in deze crisis de virologische leer volgen", zegt Van Ranst. "Wat kan er niet? Dingen waarbij er gevaar is dat mensen bij elkaar komen en het virus overdragen van de ene op de andere persoon. Het aantal kilometer dat u fietst, maakt volgens mij het verschil niet." Afstand bewaren is belangrijker, aldus de viroloog.

  Het zal evenwel de politiek zijn die een beslissing neemt. Minister De Crem sluit niet uit dat de Nationale Veiligheidsraad tijdens een nieuwe bijeenkomst morgen toch een afstandsbeperking oplegt voor uitstapjes in coronatijden. 

 4. 26/03/2020

  Duitsland neemt 47 Italiaanse coronapatiënten over

  Duitse ziekenhuizen nemen zeker 47 patiënten met het coronavirus over van Italië. "We steunen onze Italiaanse vrienden. We kunnen dit alleen samen doen", zei minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken in een korte verklaring.

  Italië is zwaar getroffen door de pandemie. Meerdere deelstaten zullen daarom patiënten uit het schiereiland opnemen.

  Eerder deze week kwam al een groep van zes Italiaanse patiënten in deelstaat Saksen aan. Ook zal het aan België grenzende Noord-Rijnland-Westfalen de komende dagen naar verwachting nog eens tien Italiaanse patiënten opvangen. 

 5. 26/03/2020

  De Crem: 'Ziet ernaar uit dat maatregelen verlengd zullen worden'

  Alles wijst erop dat de huidige coronamaatregelen, die tot 5 april gelden, verlengd worden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem gezegd in VTM Nieuws"Ik denk dat de indicaties zo zijn dat men daar niet zal aan kunnen ontsnappen. Maar de beslissing is nog niet genomen."

  Ook zegt De Crem dat de Belgische zomerfestivals zo goed als zeker niet zullen kunnen doorgaan. Ook na de "uitvlakking van de curve" zal het virus niet verdwenen zijn. Massa-evenementen zijn dan een broeihaard voor de verspreiding, aldus De Crem. "We moeten met de overheid daarover duidelijkheid creëren. Maar ik meen op basis van de informatie die we nu hebben, dat ze met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid uitgesteld zullen moeten worden."