Bekijk belangrijke updates
 1. 21/03/2020

  Liveblog gesloten

 2. 21/03/2020

  Eerste doden in Singapore

  Singapore heeft zaterdag de eerste twee doden door het coronavirus gemeld. Het gaat volgens de autoriteiten van de stadstaat om een 75-jarige vrouw uit Singapore en een man van 64 uit Indonesië. In Singapore zijn tot nu toe 385 gevallen van het coronavirus bekend.

 3. 21/03/2020

  Verplichte quarantaine in Colombia

  Colombia stelt vanaf dinsdagavond (lokale tijd) voor alle inwoners van het land een verplichte quarantaine in om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregel zal 19 dagen duren, zei president Iván Duque vrijdagavond. In hoofdstad Bogotá zitten inwoners sinds vrijdag al verplicht in quarantaine. In Colombia is het coronavirus tot nu toe bij 158 mensen vastgesteld.

 4. 21/03/2020

  Zwitserland: verbod op bijeenkomsten van meer dan vijf mensen

  Zwitserland heeft de maatregelen tegen het coronavirus aangescherpt door bijeenkomsten van meer dan vijf personen te verbieden.

  De regering heeft 32 miljard Zwitserse frank (30,4 miljard euro) vrijgemaakt om de economie te ondersteunen. Een week geleden was al 10 miljard Zwitserse frank aangekondigd.

  In Zwitserland vielen al 43 doden door het virus. Meer dan 4.800 mensen zijn positief getest, maar Zwitserland test niet alle verdachte gevallen vanwege een tekort aan tests.

  Eerder werden in Zwitserland al scholen, cafés, restaurants en winkels die niet voorzien in voedsel en levensbehoeften gesloten en alle openbare en particuliere demonstraties verboden.

 5. 21/03/2020

  Zaterdag veel minder treinen

  Wie vanaf zaterdag met de trein wil, moet rekening houden met een aangepaste dienstregeling. De treinen rijden vanaf dan via een speciale basisdienstregeling. Op alle stations in Nederland vertrekt twee keer per uur in beide richtingen een trein. Volgens de NS en ProRail kunnen op deze manier dokters en verpleegkundigen en alle andere Nederlanders in cruciale beroepsgroepen naar hun werk blijven gaan.

  Bijna alle intercityverbindingen komen te vervallen, ook de Intercity Direct tussen Amsterdam Centraal en Breda. Alleen op de trajecten Schiphol-Venlo, Arnhem-Den Helder en Maastricht-Eindhoven blijven intercity's rijden. Het was de afgelopen dagen al erg rustig in de treinen. Vanwege het coronavirus zette de NS al geen extra spitstreinen meer in.

  Of een verdere aanpassing van de dienstregeling nodig is, hangt volgens de spoorbedrijven af van de actuele situatie. Reizigers krijgen het advies altijd kort voor vertrek de NS Reisplanner of de NS-app te raadplegen.​