Bekijk belangrijke updates
 1. 19/03/2020

  Ook Rotterdam geeft ondernemers financieel lucht

  Als eerste grote stad geeft Rotterdam ondernemers financieel lucht tijdens de coronacrisis. Ondernemers hoeven de komende drie maanden bijvoorbeeld geen OZB, afvalstoffenheffing en rioolheffing te betalen. Ook zijn ze vrijgesteld van reclamebelasting. Dat hebben de wethouders van Financiën en Economie van Rotterdam gemeld.

  Marktkooplieden krijgen zolang de markt er niet is geen rekening voor marktgelden en elektra. "Rotterdammers slepen elkaar er doorheen", zo schrijft wethouder Barbara Kathmann van Economie. "Steun elkaar en let op degenen die het nodig hebben, dan komen we er samen sterker uit."

 2. 19/03/2020

  Ruim 160 radiozenders draaien You'll Never Walk Alone

  Het aantal radiozenders dat vrijdagochtend You'll Never Walk Alone draait, is flink gegroeid. De teller staat inmiddels op 164, laat BNNVARA donderdagavond weten.

   3FM-dj Sander Hoogendoorn wilde de klassieker van Gerry & The Pacemakers horen in alle Nederlandse ochtendshows om mensen te verenigen tijdens de coronacrisis. Ook in het buitland doen zenders mee: zo schalt het lied ook uit radio's in onder meer Duitsland, Spanje, Curaçao, Italië en Noorwegen. In Engeland is het lied te horen op BBC Radio 1 en Radio 2.  

 3. 19/03/2020

  KLM laat vluchtschema steeds meer los

  Luchtvaartmaatschappij KLM haalt nog meer bestemmingen uit zijn vluchtnetwerk. Repatriëringsvluchten om Nederlanders thuis te brengen blijven wel doorgaan, laat een woordvoerder van de vliegmaatschappij weten.

  Veel landen hebben inmiddels een inreisverbod ingesteld om de epidemie met het nieuwe coronavirus in te dammen, waardoor luchtvaartmaatschappijen nog amper vliegen. Air France-KLM rekent voor de komende maanden op een capaciteit die tot wel 90 procent lager ligt dan normaal.

  KLM bouwt tegen die achtergrond zijn intercontinentale netwerk volgende week verder af, waardoor reguliere vluchten naar onder andere Washington, San Francisco, Aruba en Sint Maarten komen te vervallen. Ook Paramaribo, Vancouver en Jakarta worden opgeschort. De laatste vlucht naar Miami is donderdag vertrokken.

 4. 19/03/2020

  Gevangenen naaien mondkapjes, maar hebben ze ook zelf nodig

  Zo'n honderd edetineerden in vijf Nederlandse gevangenissen naaien mondkapjes om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die beschermen niet voldoende voor gebruik in ziekenhuizen maar komen wel van pas in de gevangenis zelf en in "andere maatschappelijke sectoren". De gevangenissen hopen 50.000 stuks per week te maken.

  Hoofddirecteur Gerard Bakker is enorm trots. Hij wijst erop dat het "geen gemakkelijke tijden zijn" voor gedetineerden en bewaarders: bezoek en verlof zijn door de coronacrisis voorlopig niet toegestaan. 

 5. 19/03/2020

  Tweede Kamer debatteert volgende week weer over coronacrisis

  De Tweede Kamer debatteert volgende week weer over de aanpak van de coronacrisis. Het debat is donderdag aangevraagd door fractieleider Geert Wilders van de PVV.

  Een meerderheid schaarde zich achter het verzoek. De Tweede Kamer sprak woensdag al een uur of elf over de coronacrisis. Er waren wel vragen bij de aanpak van het kabinet, maar bijna de hele Kamer steunt het kabinetsbeleid.