1. 07/03/2020

Afgelopen: de overwinning is voor Ajax (1-3)

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewonnen (1-3). De kampioen blijft koploper in de eredivisie, op basis van een beter doelsaldo dan AZ.

Dusan Tadic was de grote man bij Ajax. Hij maakte de 0-1 en 0-2 en leidde de 0-3 van Quincy Promes in. Alle drie de doelpunten van Ajax vielen tussen de 57e en 64e minuut. Mitchell van Bergen verkleinde in de 67e minuut de achterstand voor sc Heerenveen.

Ajax had het voor rust erg lastig in het Abe Lenstra-stadion. Alen Halilovic miste een grote kans voor de thuisploeg. De snelle Chidera Ejuke raakte de paal.

2. 07/03/2020

94. Botman kopt ruim naast

De van Ajax gehuurde Sven Botman kopt uit een corner ruim naast. Ajax heeft de overwinning binnen, zo lijkt het.

3. 07/03/2020

93. Bijna de 1-4

Ajax komt bijna op een 1-4 voorsprong. Tagliafico kopt op goal, maar zijn inzet gaat op de paal.

De rebound belandt via via voor de voeten van Van de Beek, die de bal in het doel werkt. De middenvelder staat echter buitenspel.

Instanews image
    © BSR Agency
  4. 07/03/2020

90. Nog vijf minuten blessuretijd

Voordat Ajax de broodnodige zege écht mag bijschrijven, moet er nog even worden gespeeld. Er komen vijf minuten bij.