1. 27/02/2020

  Verdacht pakketje bij bedrijf in Utrecht

  In de postkamer van een bedrijf aan de Eendrachtlaan in Utrecht is een verdacht pakketje gevonden. De politie heeft de omgeving afgezet. Volgens een woordvoerder wordt het pakketje eerst bekeken door een explosievenverkenner van de politie. Als die iets dreigends ziet, wordt de Explosieven Opruimingsdienst Defensie erbij gehaald.

  Onlangs werd in hetzelfde pand aan de Eendrachtlaan ook al een verdacht pakketje gevonden. Dat bleek onschadelijk. In dat kantoorgebouw zitten onder meer betaalbedrijf equensWorldline en Rabobank.

  De afgelopen tijd werden bombrieven bezorgd bij verschillende bedrijven verspreid over het land. Een deel daarvan ontplofte. Die brieven waren het werk van een afperser die een onbekend bedrag in bitcoins eist.

 2. 18/02/2020

  Tv-uitzending over bombrieven leidt tot tientallen tips

  De politie heeft dinsdagavond 'enkele tientallen tips' ontvangen over de bombrieven die de afgelopen weken naar verschillende bedrijven in het land zijn gestuurd. Dat gebeurde tijdens en na een uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de kwestie.

  De politie is blij met de tips, hoewel nog onderzocht moet worden hoe bruikbaar ze zijn. "Er hoeft er maar een tussen te zitten die tot de oplossing leidt," aldus een woordvoerder.

 3. 18/02/2020

  Politie geeft nieuwe informatie over bombrieven vrij

  De afperser die sinds begin dit jaar bij tien bedrijven bombrieven liet bezorgen, ondertekende de brieven met een rij kleine streepjes met in het midden twee schuine strepen. Ook gebruikte de afzender 9 Volt-batterijen van het merk Industrial by Duracell. 

  Instanews image
  © Opsporing Verzocht

  De batterijen zijn volgens de politie uit elkaar gehaald en zonder omhulsel in de envelop gedaan. Dat heeft de politie bekend gemaakt in het tv-programma Opsporing Verzocht.

  De bombrieven hebben nog niemand verwond, maar volgens de politie had de ontvlambare inhoud zeker tot brandwonden kunnen leiden. En dus staan postkamers bij veel bedrijven weer op scherp. Dinsdagmiddag moest de politie nog uitrukken bij een kantoor van de Rabobank op het Utrechtse Kanaleneiland omdat er een verdachte brief binnen was gekomen. Deze keer was het echter loos alarm.

  De afperser eist een onbekend bedrag aan bitcoins, zo maakte de politie afgelopen weekend al bekend. Bij elk bedrijf wordt een ander bedrag geëist. Ook stopte de afzender van de bombrieven het explosieve materiaal steeds in een papieren souvenir-zakje met daarop met aanzicht van Delft. De politie liet weten dat ze goed in kaart hadden waar de zakjes werden verkocht en hoopte dat er iemand was die iets opvallends had gezien.

  Justitie heeft inmiddels een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

 4. 18/02/2020

  Politie brengt nieuwe details bombrieven naar buiten

  De politie brengt dinsdagavond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht meer details naar buiten over de bombrieven die de afgelopen weken naar verschillende bedrijven in het land zijn gestuurd.

  Een woordvoerder van de Amsterdamse politie wilde dinsdagmiddag nog niet vooruitlopen op de inhoud van uitzending. De recentste gevallen van bombrieven waren bij het ING hoofdkantoor in Amsterdam en bij betalingsdienst Unisys in Leusden. In totaal zijn er nu elf bombrieven geteld.

 5. 18/02/2020

  Verdacht pakketje Utrecht blijkt loos alarm

  Het pakketje dat dinsdagmiddag werd aangetroffen bij een bedrijfspand in Utrecht, bevat geen explosieven. Dat meldt de politie.

  Na de vondst van het pakketje werd het pand aan de Eendrachtlaan uit voorzorg ontruimd.