1. 03/03/2020

  SWF 2020 presenteert line-up

  Het festival SWF - voorheen Straf_Werk Festival - keert 15 augustus voor de tweede keer terug naar het Amsterdamse Havenpark. De organisatie maakt de line-up van de achtste editie dinsdag bekend.

  Instanews image
  © Tim Buiting — Strafwerk Festival in 2019.

  Binnen het aanbod aan DJ's is er zoals gewoonlijk veel aandacht voor talent van eigen bodem. De bezoekers kunnen rekenen op de Nederlandse acts ANOTR, Chris Stussy b2b Prunk, Luuk van Dijk, TOMAN, Wouter S. en Nicky Elisabeth. Nieuw talent zoals Colyn, Iris Menza en Franky Rizardo zijn aan deze rij toegevoegd. 

  De organisatie meldt dat er aandacht is besteed aan diversiteit binnen de line-up. Zo is een voor SWF nieuwkomer Marcel Dettmann er voor de hardere sound, net als de vrouwelijke DJ's Mirella Kroes en Van Anh met een back to back-set. Ook zal er meer ruimte zijn voor house en disco.

  De line-up bestaat verder uit bekende namen zoals Kerri Chandler, Henrik Schwarz, Mella Dee, Mind Against en Patrick Topping.

  Als kers op de taart heeft de organisatie ook nog een 'special guest' geboekt. Wie dat is, wordt binnenkort bekendgemaakt. 

 2. 28/02/2020

  Legendarische clubs Roxy en IT keren terug met festival op Thuishaven

  De twee legendarische clubs Roxy en IT keren eenmalig terug op festivalterrein Thuishaven in West. Op 19 september zullen oudgedienden die vroeger in de club muziek draaiden, weer hun opwachting maken. 

  IT-legendes als DJ Jean, Marcello en Stephan zullen te zien zijn, maar ook Roxy dj's als Joost van Bellen, Dimitri en Isis. Daarnaast zal houseconcept Summer of Love ook op een podium de muziek verzorgen.

  Instanews image
  © ANP Kippa — Joost van Bellen.

  De clubs Roxy en IT waren vanaf eind jaren 80 kenmerkend voor de Nederlandse house-scene. Op de dag dat een van de oprichters van de Roxy, Peter Giele, begraven werd, brandde de club aan het Singel af. Er werd vuurwerk binnen afgestoken en kwamen er vonken in de afzuigkap van de airco. 

  De IT opende in 1989, twee jaar na de opening van de Roxy. De club stond jarenlang bekend al homodisco, met veel travestie en strippers. Maar ook hetero's wisten de club aan de rand van het Rembrandtplein goed te vinden. In 2002 sloot de club, om enkele maanden later toch een doorstart te maken en weer open te gaan. In 2004 sloot de club definitief. In het pand van de IT zit nu Club Air. 

  Op het festival wordt ook onder leiding van diva May Day herdacht dat oprichter en gezicht van de IT, Manfred Langer, 25 jaar geleden overleed. Kaarten zijn te koop via de Facebookpagina van het evenement. 

 3. 27/02/2020

  LatinVillage viert zestiende editie met vertrouwde line-up

  Latin- en salsafestival LatinVillage keert op zaterdag 15 en zondag 16 augustus terug in Spaarnwoude. Het feest, dat ooit begon als 'SalsaLounge', trok vorig jaar meer dan 50.000 bezoekers. 

  Instanews image
  © ©A Venue Events BV 2020 — LatinVillage.

  Het publiek kan op 16 verschillende stages diverse acts bezoeken. In totaal zullen meer dan 120 nationale en internationale artiesten optreden. Zo zullen deze editie Broederliefde, Afro Bros Childsplay en D-Rashid op het festival te zien zijn. 

 4. 26/02/2020

  Bungalup keert terug

  Na drie jaar afwezigheid keert Bungalup met drie dagen, avonden en nachten feest op vakantieparken Europarcs Zuiderzee en Walibi Village op de grens van Flevoland en Gelderland. De twee parken liggen op steenworp afstand van elkaar. 

  Bungalup vindt plaats van 13 tot en met 16 november. 

 5. 20/02/2020

  Rond de 50 optredens op zevende editie van Red Light Jazz

  Dit jaar kunnen jazzliefhebbers op 29, 30 en 31 mei weer naar het Amsterdamse jazzfestival Red Light Jazz in de binnenstad.

  Het merendeel van de rond de vijftig optredens zijn in de stad gratis te bezoeken. De nadruk ligt tijdens de zevende editie van het festival op toetseninstrumenten.

  De organisatie heeft artiesten uit binnen- en buitenland geboekt. Zo komen de Italiaanse jazzpianist Dado Moroni, de Spaanse pianist Marco Mezquida en pianist Ramón Valle uit Cuba spelen. 

  Verder zullen onder meer Jasper van 't Hof, Julian Schneemann, Sven Hammond en The Preacher Men optreden.

  Instanews image
  © Red Light Jazz — Pianist Ramón Valle uit Cuba.