Bekijk belangrijke updates
 1. 27/01/2020

  'Corona-virus kan Corona-bier van AB InBev schaden'

  De uitbraak van het corona-virus zou weleens zeer schadelijke gevolgen kunnen hebben voor het gelijknamige bier van brouwerij AB Inbev. Corona is het meest verkochte buitenlandse premiumbier in China. Of de ziekte afstraalt op het bier, valt nog af te wachten, schrijft De Tijd.  Maar AB Inbev houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

  Instanews image
  © REUTERS
 2. 27/01/2020

  Wat is het coronavirus?

 3. 27/01/2020

  Eerste dode in Peking

  In de Chinese hoofdstad Peking is een eerste dode gevallen door het coronavirus. Dat hebben de autoriteiten laten weten. Het gaat om een 50-jarige man. Hij bezocht eerder deze maand de miljoenenstad Wuhan, het epicentrum van de virusuitbraak. Na zijn terugkeer naar de hoofdstad kreeg hij koorts. Hij overleed vandaag.

 4. 27/01/2020

  WHO schat internationale dreiging coronavirus voortaan in als "hoog"

  De Wereldgezondheidsorganisatie schat de internationale dreiging van het coronavirus voortaan in als "hoog". De voorbije dagen noemde ze de dreiging steeds "matig", maar dat gebeurde door "een foute formulering", zegt de WHO vandaag.

  Tot nu toe communiceerde de WHO dat het risico "zeer hoog is in China, hoog op regionaal niveau en matig op internationaal niveau". "Dat was een foute formulering", zegt een WHO-woordvoerder in Genève nu. "We hebben die gecorrigeerd."

  Instanews image
  © EPA
 5. 27/01/2020

  ‘Eerst word je meegezogen in de paniek, daarna neemt de ratio het weer over’

  De Chinese miljoenenstad Wuhan waar de uitbraak van het coronavirus begon, is afgesloten van de buitenwereld. Alleen wie de sluipwegen kent, kan er nog uit. Correspondent Leen Vervaeke kon de stad nog wel in