1. 10/01/2020

16-jarige Luca Oyen zorgt voor Genkse ommekeer

16-jarige Luca Oyen zorgde voor een Genkse ommekeer tegen Ferencvaros. Genk kon minder kwaliteit op de match leggen dan in de eerste wedstrijd, maar won uiteindelijk wel. Met dank aan de sterke invalbeurt van de 16-jarige Oyen. Tien minuten voor tijd zorgde hij met een strakke knal voor de gelijkmaker. Drie minuten later kon Odey de 2-1 binnentikken op aangeven van Oyen, al was het vooral een blundertje van de Hongaarse doelman.

Lees HIER het verslag

Instanews image
    © BELGA
  2. 10/01/2020

Deschacht maakt rentree bij Essevee

Zulte Waregem won hun oefenmatch van PEC Zwolle met 3-1. Jannes Van Hecke (2) en de overbodige Nikos Kainourgios scoorden de doelpunten. Olivier Deschacht maakte zijn rentree terwijl Ewoud Pletinckx (hamstrings) en Cyle Larin (heup) uit voorzorg aan de kant bleven. (OPl)

3. 10/01/2020

Antwerp zet Lugano vlotjes opzij, Gheysens kijkt toe

Met de vingers in de neus. De verdediging van Lugano leek wel Emmental, want bij de eerste twee kansen voor Antwerp was het meteen raak. Na een mooie actie van Mbokani - die bliksemsnel van z'n rechtstreekse tegenstander wegdraaide - kon Refaelov knap besluiten. De 2-0 vijf minuten later was een blauwdruk van de eerste treffer, maar nu was het Mirallas die mocht vieren. Ook hij schoot met rechts in de linkerbenedenhoek. Een kwartier voor tijd werkte Gano een strakke voorzet van Benson in doel. Gelegenheidsrechtsback Ruben Geeraerts - het enige jeugdproduct mee op stage - zorgde voor het voorbereidende werk.

Dat alles gebeurde onder het toeziend oog van een honderdtal supporters. Onder hen ook Antwerp-voorzitter Paul Gheysens en diens vrouw Ria. De Ghelamco-baas was bijzonder goedgeluimd en deelde Antwerp-zonnebrilletjes uit. Het koppel werd vergezeld van sportief directeur Luciano D'Onofrio. Vandaag oefent Antwerp ook nog een keer, tegen een plaatselijke selectie, morgen vliegt het gezelschap weer naar huis. (MVS)

Antwerp: Bolat, Buta, Arslanagic, Hoedt, De Laet, Haroun, De Sart, Mirallas, Refaelov, Lamkel Zé, Mbokani. Na 60 minuten: Bolat, Geeraerts, Seck, Hongla, Juklerød, Defour, Coopman, Benson, Refaelov, Baby, Gano.

Goals: 32' Refaelov (1-0), 37' Mirallas (2-0), 75' Gano (3-0)

4. 10/01/2020

Standard wint eenvoudig van PEC Zwolle

Standard sluit zijn stage met een goed gevoel af na een gemakkelijke zege tegen PEC Zwolle. Twee oefenmatchen gespeeld, twee keer de nul gehouden. Het geeft de Luikse burger moed.

Lees HIER het verslag.

5. 10/01/2020

Genk op achterstand in uitgeregende oefenwedstrijd

Racing Genk ruilde het zonnetje van Benidorm voor de regen van La Nucia tien kilometer verderop. De tweede oefenpartij van de dag tegen Ferencvaros was helemaal uitgeregend. Kristian Thorstvedt kreeg de Hongaarse competitieleider de kans om zich te tonen. De jonge Noor liet een paar leuke dingen zien, maar kon niet verhinderen dat Genk bij de rust op achterstand stond. Lovrencsics poeierde een afgeweerde hoekschop voorbij een kansloze Gaetan Coucke. Genk kreeg weinig klaar de rest van de eerste helft. Paintsil kreeg tegen zijn ex-club de beste kans, maar knikte van dichtbij naast. (KDZ)

Racing Genk: Coucke, Maehle, Cuesta, Adewoye, Neto Borges; Thorstvedt, Hrosovsky; Ito, Odey, Paintsil; Onuachu

Doelpunten: 28’ 0-1 Lovrencsics