1. 27/11/2019

Afgelopen: Ziyech eist hoofdrol op bij winst Ajax tegen Lille (0-2)

De scheidsrechter heeft gefloten, Ajax wint met 0-2 van Lille. De Amsterdammers kwamen niet in al te grote problemen, ondanks dat Lille enkele flinke kansen op een doelpunt kreeg. De spitsen van de Fransen schoten echter over of Onana wist de bal uit het doel te houden.

Al na anderhalve minuut kwam Ajax op voorsprong door een schot van Hakim Ziyech. In de tweede helft was het Quincy Promes die in de 58ste minuut voor de 0-2 zorgde. Dit was op aangeven van Hakim Ziyech, zoals dat eerder gebeurde tegen Chelsea en Heracles. Het was het vijfde doelpunt van Promes op rij waarbij Ziyech voor de assist tekende.

In de 72ste minuut kwam een fan van Ziyech het veld op. De beveiliging kwam toegesneld, maar de sterspeler van Ajax gaf het jongetje een knuffel.

Het was Ziyech die een kleine vijf minuten later nog een keer scoorde, nadat Tadic iets eerder Sanches met een hakje wist te poorten. Het doelpunt, dat Ziyech al frommelend wist te maken, ging na ingrijpen van de VAR niet door wegens hands, waardoor het 0-2 bleef.

Bij het afgekeurde doelpunt kwam Ziyech met zijn arm in botsing met zijn tegenstander, waardoor hij moest worden gewisseld en Siem de Jong het veld betrad. Met een van pijn vertrokken gezicht verliet de Ajacied het veld. Een publiekswissel was het in de 82ste minuut niet, groot applaus kreeg Ziyech wel.

2. 27/11/2019

90: Kans Osimhen gaat naast

Spits Osimhen gaat op Onana af en schiet tussen de benen van de doelman door, maar de bal gaat naast. Het geloof lijkt weg bij Lille, dat na de winterstop niet langer actief zal zijn in Europa. De Fransen hebben één punt.

3. 27/11/2019

89: Ajax richting de koppositie

Door het gelijkspel van Valencia en Chelsea eerder op de avond, gaat Ajax met deze stand richting de koppositie. De Amsterdammers zouden op tien punten komen.

4. 27/11/2019

83: Schot Van de Beek op de paal, Ziyech gewisseld

Ajax is alsnog in de buurt van de 0-3: een schot van Van de Beek spat uiteen op de paal.

Tegelijkertijd is er slecht nieuws. Ziyech lijkt geblesseerd te zijn geraakt in de situatie rond de afgekeurde goal. De Ajacied houdt met een van pijn vertrokken gezicht zijn arm vast en gaat naar de kant. Siem de Jong neemt de plek van Ziyech in.