1. 15/05/2020

  Ziyech en Dest vallen in de prijzen

  Hakim Ziyech en Sergiño Dest zijn bij Ajax in de prijzen gevallen. Ziyech, die vertrekt naar Chelsea, werd voor de derde keer verkozen tot beste speler van het seizoen. Dest werd verkozen tot grootste talent bij Ajax.

  Het is voor Ziyech alweer de derde keer op rij dat hij wordt verkozen tot beste Ajacied van het seizoen. Ajax trainde vrijdag voorlopig voor het laatst. De spelers van trainer Erik ten Hag krijgen een kleine maand vakantie voordat ze zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

 2. 15/05/2020

  Ajax neemt afscheid van doelman Varela

  Ajax heet vrijdag afscheid genomen van Bruno Varela. De club ziet af van de mogelijkheid om de doelman definitief van Benfica over te nemen, zo bevestigt een woordvoerder.

  Ajax huurde Varela de afgelopen anderhalf jaar van Benfica, met een optie tot koop. De Portugees bleef tweede doelman achter André Onana, die openstaat voor een vertrek uit Amsterdam. Ajax heeft vorig jaar met Onana afgesproken dat hij bij een goed bod mag vertrekken.

  Instanews image
  © ANP Sport
 3. 15/05/2020

  Emotionele Ziyech bekijkt afscheidsfilm Ajax

  Aanvankelijk verguisd, later omarmd. Hakim Ziyech toverde er de afgelopen jaren lustig op los in de Johan Cruijff Arena. Deze zomer vertrekt hij naar Chelsea. Het is niet het afscheid waarop hij had gehoopt, maar bijzonder is het wel: Ziyech in een leeg Tuschinski, die kijkt naar een compilatie van zijn Ajaxtijd.

  Menig hoogtepunt komt voorbij, van zijn goal tegen Chelsea tot het kampioensfeest vorig jaar. Ook teamgenoten doen hun zegje. "Ik ga je missen, zeker de etentjes. Je betaalde altijd de rekening." Was getekend: David Neres.

  Tot slot komt ook Ziyechs moeder aan het woord. "Ik ben trots op jou, succes in Londen." We kunnen Ziyechs reactie wel voor u beschrijven, maar de beelden zijn mooier.

 4. 14/05/2020

  NOS zendt zondag afscheidsinterview met Ziyech uit

  NOS Studio Sport zendt zondag om 17.30 uur een afscheidsinterview van straatvoetballer Soufiane Touzani met Hakim Ziyech uit. Het is een interview van twintig minuten met de 27-jarige smaakmaker die Ajax aankomend seizoen verruilt voor Chelsea.

  Instanews image
  © NOS Studio Sport

  Het interview is opgenomen in de Johan Cruijff Arena en gaat over de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, zijn periode in Amsterdam en zijn abrupte afscheid van Ajax. 

 5. 12/05/2020

  Ajax neemt afscheid van Ziyech met speciale documentaire

  Speciaal voor het afscheid van Hakim Ziyech heeft AjaxTV een compilatie gemaakt van zijn tijd bij de club. De special met de naam Hakim Ziyech - Wizard of AMS gaat donderdagavond om 19.15 uur in première op Ziggo Sport. Daarin gaat ook Ziyech zelf in op zijn tijd bij Ajax. Wie geen abonnement voor de zender heeft, kan de special vanaf 20.00 uur kijken op het Youtube-kanaal van de club.