1. 23/10/2019

Ajax verliest met 1-0 van Chelsea

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Chelsea met 1-0 verloren. Invaller Michy Batshuayi tekende in de 86e minuut voor het doelpunt.

In een gelijkwaardige wedstrijd was Ajax lang het dichtst bij de openingstreffer. Quincy Promes dacht zijn ploeg in de 36e minuut op voorsprong te schieten, maar de videoscheidsrechter zag dat de aanvaller een paar centimeters buitenspel stond. Edson Álvarez kopte in de tweede helft op de paal.

Ajax en Chelsea hebben halverwege de groepsfase zes punten. Valencia (3 punten) en Lille OSC (0 punten) spelen woensdagavond nog tegen elkaar.

Ajax vervolgt het avontuur in de Champions League op 5 november met een uitwedstrijd tegen Chelsea. De club gaat op 27 november op bezoek bij Lille OSC en sluit de groepsfase op 10 december af met een optreden tegen Valencia in de Johan Cruijff ArenA.

2. 23/10/2019

94: afgelopen

Ajax verliest. Het is wat ongelukkig, door die late goal van Batshuayi, maar echt onterecht is het niet. Al speelden beide ploegen vanavond niet goed.

3. 23/10/2019

93: Chelsea houdt bal vast

Chelsea maakt de wedstrijd dood. Ze zouden de bal heel lang vast in de hoek. Huntelaar maakt daarna een overtreding. En de vier minuten zitten erop.

4. 23/10/2019

90: schot Batshuayi

Ajax gaat vol op de aanval, geeft veel ruimte weg. Batshuayi met een schotkans, recht in de handen van Onana, maar die laat de bal los. Corner Chelsea. Er komen overigens vier minuten blessuretijd bij.