1. 06/08/2019

    Twee kostbare uitdoelpunten

     Ajax heeft aan de eerste wedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League een gelijkspel overgehouden. In Thessaloniki werd het 2-2. Waarschijnlijk had er voor de Amsterdammers in Thessaloniki meer ingezeten, als de concentratie in het laatste kwartier van de eerste helft niet was verslapt. In die fase scoorden de Grieken twee keer.

    Al na 10 minuten kwam Ajax op voorsprong. Hakim Ziyech scoorde uit een vrije trap, die nog licht met het hoofd van richting werd veranderd door de Griekse verdediger Dimitrios Giannoulis. Hoewel de Amsterdammers het spel grotendeels controleerden, kwam PAOK na ruim een half uur op gelijke hoogte door Chuba Akpom. De Engelsman scoorde na een aanval die onder meer was opgezet door Diego Biseswar, een oud-Feyenoorder.

    De thuisclub kreeg er meer vertrouwen door en kwam nog voor de rust op voorsprong. Léo Matos sprong met enig gemak boven de verdedigers van Ajax uit en kopte de bal hard achter doelman André Onana. De Braziliaan deed dat uit een door Biseswar genomen vrije trap. Dimitrios Pelkas kreeg vervolgens nog een kans op de 3-1, maar schoot in de haast net naast.

    Bij Ajax stond Kasper Dolberg in de spits, evenals in het afgelopen weekeinde bij Vitesse (2-2). Vorig seizoen koos Ten Hag in de internationale wedstrijden vaak voor een centrale rol voor Dusan Tadic, met David Neres en Ziyech op de flanken. Daar stonden nu Tadic en Ziyech, mede omdat Neres volgens Ten Hag nog niet fit genoeg is voor een hele wedstrijd. Dolberg viel na een half uur geblesseerd uit, Klaas-Jan Huntelaar was zijn vervanger.

    Na de hervatting trok Ajax het initiatief weer naar zich toe en dat leidde al snel tot de 2-2. Ook die kwam wat fortuinlijk tot stand. Fernando Varela schoot na een voorzet van Donny van de Beek tegen Huntelaar op, die de bal vervolgens over de doellijn zag gaan.

    Instanews image
    © AP — Fans van Paok.
    Instanews image
    © AP — Huntelaar.
    Instanews image
    © EPA — Ghuba Akpom.
  2. 06/08/2019

    Ten Hag: resultaat goed, uitvoering kan beter

    Erik ten Hag sprak van een goed resultaat voor Ajax. "Maar de uitvoering moet beter. We begonnen goed, hebben na de achterstand veerkracht getoond, maar kenden ook een mindere periode."

    Daarmee verwees Ten Hag naar het laatste kwartier van de eerste helft, waarin Ajax van 1-0 voor op 2-1 achter kwam. "Ineens ging er het nodige mis. Opbouwend konden we de vrije man niet vinden, defensief was er te weinig 'pressing'. Gelukkig kon ik in de rust orde op zaken stellen."

    "We deden niet wat we volgens afspraak moesten doen. Terwijl er geen aanleiding was om anders te gaan spelen. Na de rust ging het weer een stuk beter. Eigenlijk hadden we de wedstrijd nog in ons voordeel moeten beslissen. Dat we niet hebben gewonnen is een dompertje."

  3. 06/08/2019

    Tadic: Het had beter gemoeten

    Dusan Tadic was bepaald niet tevreden met het gelijkspel. "We moeten kritisch zijn op onszelf, het was niet goed genoeg," sprak de aanvoerder bij Ziggo Sport.

    "In de laatste 10, 15 minuten van de eerste helft deden we het niet goed. We gaven het initiatief weg, hadden te veel balverlies en gaven de tegenstander de kans te counteren. Dat leidde tot twee tegentreffers, die nooit hadden mogen vallen. We hadden beter moeten verdedigen en sterker moeten zijn in de duels. Dat is nodig in de Champions League."

    Wel was hij blij met het herstel na rust. "In de tweede helft ging het beter. We zorgden ervoor dat Daley Blind veel aan de bal kwam. Hij is onze belangrijkste man. Daardoor kregen we weer het initiatief."

  4. 06/08/2019

    92. Laatste fluitsignaal

    Ajax blijft op 2-2 steken tegen Paok.

  5. 06/08/2019

    89' Scherpe vrije trap Marin

    Zo! Prachtige vrije trap van Marin. De bal draait helemaal naar de kruising. Ternauwernood weet de doelman boven de lat weg te tikken.