1. 11/07/2019

  Wie volgt Van Dijck op als parlementsvoorzitter?

  In principe mag de grootste partij, N-VA, iemand voordragen. Wie dat wordt, is nog onduidelijk, maar binnen de partij klinken vooral de namen van Wilfried Vandaele en fractieleider Matthias Diependaele, zo meldt Belga. Ook de naam van Nadia Sminate valt hier en daar. 

 2. 11/07/2019

  Dewinter wil voorzitter zijn “van alle Vlamingen”

  Door het ontslag van Kris Van Dijck wordt eerste ondervoorzitter Filip Dewinter (Vlaams Belang) waarnemend voorzitter van het Vlaams Parlement. Bij Terzake zei Dewinter vanavond dat hij de “voorzitter van alle parlementsleden en Vlamingen” zal zijn.

  © Screenshot Terzake — Dewinter is voorlopig voorzitter van het Vlaams Parlement.

  Door het ontslag van Kris Van Dijck (N-VA) wordt eerste ondervoorzitter Filip Dewinter (Vlaams Belang) de facto voorzitter van het Vlaams Parlement. Bij Terzake zei Dewinter vanavond dat hij de “voorzitter van alle parlementsleden en Vlamingen” zal zijn.

 3. 11/07/2019

  VIDEO. Echtgenote Van Dijck wil klacht indienen tegen P-Magazine

  Leentje Verhalle, de echtgenote van Van Dijck, heeft deze avond aan VTM NIEUWS gezegd dat ze klacht wil indienen tegen P-Magazine. Het magazine beschuldigde Van Dijck eerder vandaag van uitkeringsfraude met een escortdame. 

   "We hebben de bewijzen. Ze moeten niet praten over fraude, we gaan P-Magazine aanklagen", zegt Verhalle. "We gaan eerst onze advocaat spreken, volgende week gaan we communiceren."

 4. 11/07/2019

  Moeder Kris Van Dijck reageert: “Het zijn roddels uit pure jaloezie”

  Olga Minnen (85) blijft achter haar zoon staan. Dat heeft ze gezegd in een reactie aan VTM Nieuws. "Ik heb mijn zoon een goede opvoeding gegeven. Hij staat altijd klaar voor iedereen.” Volgens de vrouw werd het verhaal verspreid uit jaloezie. 

  © VTM Nieuws — Olga Minne (85) is de moeder van Kris Van Dijck
 5. 11/07/2019

  Ook Weyts verdedigt partijgenoot: "Vertrouwen is ongeschonden"

  Na Vlaams minister-president Liesbeth Homans en fractieleider Matthias Diependaele verdedigt ook Vlaams minister Ben Weyts zijn partijgenoot. "Mijn vertrouwen in zijn persoon is ongeschonden. Hij heeft het nodig geacht dat hij ontslag moest nemen, dat siert hem, en we zien morgen hoe we daar mee moeten verder gaan", aldus Weyts aan De Standaard. "Zijn ontslag komt door een samenloop van omstandigheden. Hij kwam in het oog van de storm te staan." Volgens Weyts hebben "sommige mensen het nodig geacht om een persoonlijke rekening te vereffenen".

  © ISOPIX — Vlaams minister Ben Weyts (midden)