1. 13/10/2019

  Publieksprijs naar Parasite

  De film Parasite van Bong Joon Ho (bekend van Okja en Snowpiercer) heeft op de slotdag van het Parool Film Fest de Paff Publieksprijs gewonnen. De onderscheiding is gemaakt door kunstenaar Jeroen Henneman.

  Parasite gaat over de werkloze Ki-taek en zijn gezin die in een krappe woning een arm bestaan leven. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren.

  Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

  Eerder werd de film al bekroond met de Gouden Palm voor Beste Film op het Filmfestival van Cannes.

  Parasite is vanaf 28 november te zien in de bioscoop.

  Daarmee is de vierde editie van Paff zondag ook afgesloten. “Paff is vier jaar geleden opgericht om de kwaliteitsfilm te vieren en dat hebben we ook deze editie weer gedaan,” aldus Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool. “De zalen zaten bomvol, er waren boeiende nagesprekken met regisseurs en bezoekers laten ons weten dat ze tijdens Paff genieten van de films én de ontspannen festivalsfeer. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Dat wordt onze lustrumeditie.”

 2. 13/10/2019

  Dit was de derde dag van Paff

 3. 13/10/2019

  In beeld: Q&A met John Leerdam over Amazing Grace

  Na afloop van de Nederlandse première van Amazing Grace zaterdagavond kon het publiek vragen stellen aan John Leerdam. Hij is artistiek leider van de Black Achievement Month (BAM), die in oktober voor de vierde keer plaatsvindt. 

  © Jurre Rompa — Ronald Ockhuysen en John Leerdam.
  © Jurre Rompa — Ronald Ockhuysen en John Leerdam.
 4. 12/10/2019

  Dit was de tweede dag van Paff

 5. 12/10/2019

  Terugkijken: de première van De Liefhebbers in Eye