1. 08/07/2019

  Oranjevrouwen weer op Nederlandse bodem

  Na de verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten in stadion Parc OL in Lyon zijn de voetbalsters van Oranje teruggekeerd in Nederland. De selectie en begeleiders werden op een oranje loper onthaald door KNVB-voorzitter Michael van Praag en minister Bruno Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij deelden bloemen uit aan de selectie en de staf.

  De speelsters stapten uit op een afgesloten deel van Schiphol. Er waren dan ook geen fans getuige van de aankomst van het vliegtuig, dat rond 17.45 uur arriveerde. Voor het toernooi zijn de spelers en hun begeleiders bijna vijf weken lang in Frankrijk geweest.

  Hadden de 'Leeuwinnen' de VS verslagen, dan waren ze in Amsterdam getrakteerd op een rondvaart door de grachten en een huldiging op het Museumplein. Maar de voetbalsters lieten de KNVB eerder al weten niets te voelen voor een huldiging als ze met een tweede plaats genoegen moesten nemen. De selectie en begeleiders zijn maandagavond wel te zien en te horen in het programma Studio France.

  De WK-finale VS-Nederland (2-0) trok zondag in Nederland bijna 5,5 miljoen tv-kijkers, opnieuw een kijkcijferrecord voor de voetbalvrouwen. Naar de halve finale tegen Zweden keken er circa 5 miljoen.

 2. 08/07/2019

  Bijna 5,5 miljoen tv-kijkers WK-finale

  De door Oranje verloren WK-finale tegen de Verenigde Staten heeft zondag bijna 5,5 miljoen tv-kijkers getrokken. Dat meldt de Stichting KijkOnderzoek (SKO). Naar de aansluitende huldiging keken in Nederland bijna 5 miljoen mensen en Studio France trok bijna 2,8 miljoen kijkers. De drie voetbaluitzendingen op NPO 1 vormen samen de top 3 van de best bekeken tv-programma's van zondag.

  De Oranjevrouwen verloren de finale van het WK Voetbal met 0-2 van wereldkampioen de Verenigde Staten.

 3. 07/07/2019

  Van Veenendaal beste keepster van WK

  Sari van Veenendaal is gekozen tot beste keepster van het WK in Frankrijk. De aanvoerster van Oranje ontving na de verloren finale tegen de Verenigde Staten (0-2) de Gouden Handschoen. Van Veenendaal speelde een sterk toernooi, waarin ze heel wat fraaie reddingen liet zien. Ook in de eindstrijd hield ze Oranje lang op de been.

  Megan Rapinoe ontving niet alleen de Gouden Schoen als topscorer van het WK, maar de Amerikaanse aanvoerster werd ook gekozen tot beste speelster. Rapinoe (34) opende in haar derde WK-finale de score uit een strafschop. Dat betekende haar zesde doelpunt van het toernooi, evenveel als landgenote Alex Morgan, die de Zilveren Schoen kreeg. De twee Amerikaanse aanvalsters leverden beiden ook drie assists, maar Rapinoe stond minder minuten op het veld dan Morgan.

 4. 07/07/2019

  Spitse: gevochten voor elke meter

  Sherida Spitse was teleurgesteld na de verloren finale op het WK voetbal tegen de Verenigde Staten (0-2), maar ook trots. "We zijn topsporters en willen altijd winnen, dus dan overheerst de teleurstelling. Maar we mogen ongelooflijk trots zijn op onszelf. We hebben ons laten zien tegen een heel goed Amerika, we hebben gestreden voor elke meter en gevochten voor wat we waard waren," zei de ervaren middenveldster kort na de finale tegen de NOS. "Ik twijfel wel of het een overtreding was, waarvoor we die strafschop tegen kregen."

 5. 07/07/2019

  90+5 Het is afgelopen in Lyon

  De scheidsrechter heeft afgefloten. Nederland verliest met 2-0 van Amerika en daarmee prolongeren de Amerikanen de wereldtitel. Nederland heeft 90 minuten lang strijd geleverd, maar het was niet voldoende voor de wereldtitel.

  Bij Nederland was keeper Sari Van Veenendaal de uitblinker. Ze hield haar team meerdere keren op de been met goede reddingen. Sterspelers Lieke Martens en Vivianne Miedema kwamen niet uit de verf in de wedstrijd.