1. 07/06/2019

  Geen code oranje meer voor Utrecht en Limburg

  Het KNMI heeft code oranje voor de provincies Utrecht en Zuid-Limburg ingetrokken. De waarschuwing voor onweer met zware windstoten geldt nog wel voor de provincies Gelderland, Flevoland, Overijssel, Drenthe, Friesland, Groningen en in het Waddengebied. In Utrecht, Zuid-Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland geldt voorlopig nog wel code geel.

  In de eerste helft van de avond trekken felle buien met onweer van zuidwest naar noordoost over ons land. Naarmate de buienlijn over het land trekt, neemt die in intensiteit toe. De buien kunnen gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur en met hagel en veel neerslag in korte tijd.

  Dinsdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag trok ook al een gebied met hevig onweer, windstoten, hagel en veel regen over het land. Beide keren trok het noodweer een spoor van vernielingen, met bij elkaar tientallen miljoenen euro's aan schade.

  Ondanks de vele regen die is gevallen, is het in delen van Nederland nog steeds erg droog. Waterschap Aa en Maas heeft een verbod afgekondigd voor beregening met water uit sloten en beken, voor het gebied ten zuiden van de lijn Den Bosch, Nuland en Herpen.

 2. 07/06/2019

  Pinkpop waarschuwt voor noodweer: kom later

  Niet alleen in Amsterdam wordt er noodweer verwacht, maar ook in het zuiden van het land kan het behoorlijk tekeergaan. Pinkpop roept daarom bezoekers op om later te naar het festival te komen. 

  'Ben je nog niet onderweg, kom dan later,' meldt de Limburgse omroep L1. Vanwege het verwachte noodweer gaan de campings op het Pinkpop-terrein een uurtje later open, namelijk om 19:00 uur.

 3. 07/06/2019

  Picknick in Tuinen van Westerpark afgeblezen

  De picknick in de Tuinen van Westerpark gaat vanavond niet door. 'Juist als we de vuren moeten opstoken onder de soepketels gaat het vanavond heel hard regenen, mogelijk hagelen, onweren en dan worden met name ook zeer harde windstoten verwacht. Dus moeten we jammergenoeg de picknick afblazen,' laat de organisatie per mail weten.

  Wel is het clubhuis open voor spelletjes en een drankje.

 4. 07/06/2019

  Concert 'De Jeugd' begint later

  Het concert van De Jeugd Van Tegenwoordig vanavond in de Olympisch Stadion begint half acht in plaats van vijf uur in verband met het noodweer. Het optreden van de 'De Jeugd' begint wel om kwart voor negen volgens planning.