1. 27/05/2019

    Einde pleidooien

    De tussenkomende partijen zijn uitgepraat. Morgen is het de beurt aan KV Mechelen en Waasland-Beveren. 

  2. 27/05/2019

    "Lijn Mechelen-Mortelmans-Troch-Myny"

    "Natuurlijk neem ik Myny kwalijk dat hij gezegd heeft dat ik hem gevraagd heb zich in te houden. Maar ik heb zelf voor de onderzoeksrechter gezeten. Ik weet hoe ze proberen toch maar bekentenissen eruit te sleuren. Ik begrijp dat Olivier dat gezegd heeft."

    "De lijn Mechelen-Mortelmans-Troch-Myny is er absoluut. Maar helemaal niet op de manier dat het bondsparket beweert. Kijk eens enkel naar de feiten. Naar de inhoud. Dan ben ik ervan overtuigd dat er maar één beslissing mogelijk is." 

    Instanews image
    © Photo News — Kris Wagner luistert naar de slotpleidooien
  3. 27/05/2019

    Troch spreekt

    Ook Thomas Troch spreekt. "Mijn excuses dat ik voorlees. Maar ik heb geleerd dat ik moet oppassen, zelfs met een punt of een komma. Hadden mijn gesprekken maar op tap gestaan. Ik loop met de gedachte dat Myny hierdoor meegesleurd is. Die zou mij moeten haten voor de rest van mijn leven, maar heeft gezegd: 'Jij hebt niets misdaan.' Ik krijg dan ook het gevoel dat iedereen over dezelfde kam wordt geschoren. Er moet en zal gestraft worden, ongeacht de bewijzen."

  4. 27/05/2019

    Meldingsplicht

    "Je kan zeggen: 'Met wat je nu weet, had je dat toch moeten melden?'. Uiteraard had hij dat, achteraf gezien, moeten melden. Maar met de informatie die hij op dat moment had, kon hij niet weten dat er meer speelde. Ik vraag daarom de vrijspraak."

  5. 27/05/2019

    Etterbuil

    "De etterbuil is opengebarsten", verwijst de advocaat naar de poging tot matchfixing door Dejan Veljkovic. "Dat men dat grondig wil uitzoeken is goed. Maar stop met die veronderstellingen. Het is niet omdat mijn cliënt vennoot is van Walter Mortelmans, dat hij van alles op de hoogte is binnen die zaak. Als we zo redeneren, zijn we ver heen in de rechtspraak." 

    Instanews image
    © BELGA — Ex-spijtoptant Olivier Myny - hier op een beeld van vorige week - is vandaag niet aanwezig