1. 29/05/2020

  Paspoppen voor 1,5 meter afstand

  Nu de horeca op 1 juni weer open mag, zoeken kroegbazen en restauranthouders naar allerlei manieren om gasten te wijzen op 1,5 meter afstand. Dat kan met schotten en tafels verder uit elkaar, maar Café Flamigo op de Albert Cuyp heeft dat gezelliger aangepakt. Het café staat vol paspoppen waardoor mensen vanzelf afstand moeten houden. Lijkt het toch nog net zo druk als vanouds in de kroeg.

  Instanews image
  © Café Flamingo — Café Flamingo, dringen geblazen, met paspoppen.
 2. 29/04/2020

  Ronald van der Kemp toont collectie gezichtsmaskers vanuit Hotel De L’Europe

  Modeontwerper Ronald van der Kemp organiseerde dinsdag een modeshow (Army of Love) met Hotel De L’Europe als decor, in samenwerking met Vogue Amerika en Amsterdam Fashion Week. 

  Dertig modellen toonden zijn sustainable couture collectie met mondkapjes op, ieder op een eigen balkon. De mondkapjes worden geveild en de opbrengst gaat naar de Refugee Company: een organisatie die een fabriek in Nederland opent waar vluchtelingen mondkapjes kunnen maken.

  Instanews image
  © Marijke Aerden — 'Army of Love' dinsdagavond vanuit Hotel De L'Europe.
  Instanews image
  © Marijke Aerden
 3. 18/04/2020

  Mondkapjes te koop, graag wel contact afrekenen

  Wereldwijd is er een tekort aan mondkapjes in de zorg ter bescherming van het coronavirus, maar in Amsterdam zijn ze letterlijk op de straathoek te koop. Tenminste, op de hoek van de Prinsengracht en de Westerstraat. Daar is een winkel geopend die één product verkoopt: het mondkapje. Online ontstond de nodige ophef over de kleine winkel in de Jordaan.

  Geïnteresseerden kunnen voor 9 euro een exemplaar van het type FFP2, die in de zorg wordt gebruikt, op de kop tikken. Amsterdammers die denken aan één mondkapje niet genoeg te hebben, krijgen drie stuks voor 25 euro. 

  Opvallend is de afwezigheid van een pinautomaat in de zaak. Waar overal ter wereld wordt gehamerd op het elektronisch betalen om de kans op besmetting te minimaliseren, kan in de mondkapjespeciaalzaak alleen contant worden afgerekend. 

 4. 10/04/2020

  Oma Kate krijgt bijzonder berichtje voor haar 85ste verjaardag

  Om de 85ste verjaardag van Oma Kate aan de Silodam ondanks de coronamaatregelen toch gezellig te maken, vaart de pont vanochtend met dit lieve spandoek.

 5. 27/03/2020

  Mokum, blijf sterk

  Op een van de zijmuren van de IJ-tunnel wordt de stad in stevige letters een hart onder de riem gestoken.

  Instanews image
  © Fons Heijnsbroek