1. 21/05/2019

  Zitting gesloten

  Het zit erop voor vandaag. Zaterdag zal bondsprocureur Kris Wagner zijn kant van het verhaal geven.

 2. 21/05/2019

  Myny: "'Inhouden' verkeerd geïnterpreteerd"

  De rechters van de Geschillencommissie wensen toch nog verduidelijking. Wat werd bedoeld toen makelaar Troch aan Myny vroeg 'zich in te houden'. "Daarmee bedoelde Troch dat ik me moest inhouden bij het vieren. Zulke zaken", antwoordt de voetballer. "Niet om mij in te houden op het veld. Ik beschouwde Troch als een vriend. Ik kende hem al sinds mijn 18 jaar. Dat gesprek was zodanig luchtig dat ik mij echt van geen kwaad bewust was."

  © Photo News — Myny in duel tegen... KV Mechelen
 3. 21/05/2019

  Ruzie met vriendin

  Na enkele omwegen komt de raadsman met zijn conclusie: "Toen Myny telefoon had gekregen over de interesse van KV Mechelen, besefte hij niet dat er mogelijk iets aan de hand kon zijn", zegt De Preter. "En wist hij dan ook niet dat hij daarover meldingsplicht had. Nadien is mijn cliënt meegesleurd in een draaikolk aan procedures." 

  De Preter vermeldt een boutade van zijn cliënt: "Olivier heeft de vergelijking gemaakt met een ruzie van een jongen met zijn vriendin. Eerst heeft hij niet door dat hij een fout heeft gemaakt. Maar na verloop van tijd komt inzicht en excuseert die zich. Da's een mooie parallel."

 4. 21/05/2019

  Makelaars ontslagen

  De Preter spoelt door naar oktober. Toen heeft Myny een verklaring afgelegd tegenover de onderzoeksrechter. "Hij was gekraakt", aldus De Preter. "Nadat Myny vrijgekomen was uit de gevangenis, ontsloeg hij zijn makelaars. Begrijpelijk, gezien wat hij meegemaakt had."

  "Nadien kwam Myny naar mij om raad te vragen. Ik vertelde hem: strafrechtelijk zie ik geen problemen. Maar op vlak van meldingsplicht kan je misschien een probleem hebben. Het was mij wel meteen duidelijk dat het uitgesloten is dat het hier gaat om competitievervalsing."

  © RV — Jesse De Preter staat Olivier Myny bij tijdens de zittingen.
 5. 21/05/2019

  Gesprek met Troch

  De Preter: "Op 9 maart volgen nog drie gesprekken. Mortelmans krijgt de bevestiging dat KVM interesse heeft in Myny. Er is die dag véél over Olivier Myny gesproken. Behalve met Olivier Myny zelf." 

  "Daarna zijn er drie gesprekken geweest, waarvan er slechts één op tap stonden. We betreuren dat die niet op tap staan. Wat is er gebeurd: er is één gesprek geweest tussen Troch en Myny. Troch zei: 'Er ligt een contract voor je klaar.' Mijn cliënt reageerde daar sarcastisch op: 'Wat denk je nu, dat ik de bal erover ga trappen?'. Troch: 'Dat bedoel ik niet, maar houd je wat in als je scoort. Rek geen tijd in de slotfase. Zulke zaken.' Maar je moet onthouden dat mijn cliënt op dat moment al lang wist dat KV Mechelen geïnteresseerd was. Dus hij hechtte er niet veel belang aan."