1. 16/05/2019

  Liveblog gesloten

  Lees alles over de huldiging van Ajax hieronder terug. Bekijk hier ook de mooiste foto's.

 2. 16/05/2019

  Rust keert terug in de stad

  De rust keert terug, maar de troep blijft achter.

  © Marc Kruyswijk — De troep blijft achter
 3. 16/05/2019

  Stations Vijzelgracht en De Pijp dicht door drukte

  De gemeente is tot nu toe tevreden met het verloop van de huldiging. De politie blijft vanavond in volle sterkte op de been. De gemeente adviseert iedereen om via het Centraal Station de stad uit te reizen. 'Let op elkaar en op de stad' is de mededeling.

  Het GVB heeft station Vijzelgracht en station De Pijp afgesloten wegens het grote aantal reizigers. Reizigers die op andere stations van de Noord/Zuidlijn zijn opgestapt kunnen wel uitstappen, maar nieuwe reizigers kunnen de stations niet in. 'Oorzaak: Hoog passagiersaanbod vanwege Ajaxhuldiging', laat het GVB via Twitter weten.

 4. 16/05/2019

  Huldiging goed verlopen

  Geschat wordt dat er zeker 120.000 mensen aanwezig waren op het Museumplein. Het aantal mensen dat op de been is in Amsterdam is waarschijnlijk hoger. Volgens de politie is het feest vooralsnog goed verlopen. Wel zijn er aanhoudingen verricht voor onder meer vuurwerkbezit en belediging.

  Het was voor het eerst sinds lange tijd dat de Amsterdamse club weer in het centrum van de stad feest kon vieren. Vanwege eerdere ongeregeldheden hadden de huldigingen de afgelopen jaren plaats bij de Arena. De gemeente had veel veiligheidsmaatregelen getroffen om het evenement in goede banen te leiden. 

  Zo moest iedereen door een toegangspoortje het plein op en werden ze gefouilleerd. Glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas waren verboden. Ook mochten de fans niet meer dan één sixpack bier meenemen. Toch werd nog mee naar binnen gesmokkeld vuurwerk afgestoken.

  © ANP — Luchtfoto van de drukte tijdens de huldiging op het Museumplein.
 5. 16/05/2019

  De Ajaxbus vertrekt van het Museumplein

  © Marc Kruyswijk — De spelersbus vertrekt