1. 12/05/2019

  De mars zit erop

  Meer dan 15.000 mensen liepen mee met de stille mars. Eline Van Hooydonck, een van de organisatoren, hoopt dat de stilte een duidelijk signaal is aan het beleid om seksueel geweld niet langer te negeren. "Wij hopen dat er mensen, middelen en tijd worden ingezet om van de strijd tegen seksueel geweld een prioriteit te maken, zonder te stigmatiseren. Dat er wordt ingezet op zowel preventie en een verandering van mentaliteit, alsook op hulpverlening en opvolging van daders en slachtoffers."

  © Tim Dirven
  © Tim Dirven
  © Tim Dirven
  © Tim Dirven
  © Tim Dirven
 2. 12/05/2019

  Nog heel wat mensen onderweg

  Officieel is de stille mars, na de speeches, afgelopen. Maar er is nog heel wat volk onderweg van het Koning Astridplein naar het Steenplein.

  © Photo News
 3. 12/05/2019

  Zet in op preventie en nazorg

  "Zet in op preventie, verandering van mentaliteit, hulpverlening en opvolging van daders en slachtoffers", dat was de boodschap van de organisatoren van de stille mars.

  "Wij hopen dat deze mars een duidelijk signaal is aan het beleid om seksueel geweld niet langer te negeren", zei Eline Van Hooydonck op het einde van de stille mars tegen (seksueel) geweld.

 4. 12/05/2019

  Sereen, stil en met een paar duidelijke boodschappen

 5. 12/05/2019

  "We worden overspoeld door vreselijke verhalen"

  De organisatoren vertellen op het podium dat ze overspoeld worden door vreselijke verhalen. 

  "Verhalen als de moord op Julie, verhalen over brutale verkrachtingen, over incest, over grenzen die overschreden worden, over mensen die misbruikt worden door een bekende. Ze zijn ons allemaal bijgebleven. Seksueel geweld is een structurele problematiek, die gender, etnische afkomst, huidskleur, religie en sociale klasse overstijgt. We willen de slachtoffers bedanken om ons de mogelijkheid te geven om hen een stem te geven. En we willen jullie bedanken om met deze mars een gezicht te geven aan slachtoffers van seksueel geweld. Dank u wel", zei Ayke Gubbels. 

  Ze sluiten het korte bezinningsmoment af in tranen en met een groepsknuffel.