1. 09/09/2019

  'Manchester United heeft interesse in Edwin van der Sar'

  Manchester United wil Edwin van der Sar aantrekken als directeur voetbal. Dat schrijft de Britse krant The Mirror. De huidige algemeen directeur van Ajax speelde tussen 2005 en 2011 voor de Britse club.

  Van der Sar zou op de hoogte zijn van de interesse en voor een lastige keuze staan. Overstappen nu Ajax net weer bij de elite van Europa hoort, zou volgens The Mirror door de Ajaxsupporters worden gezien als verraad.

  © EPA — Edwin van der Sar is inmiddels bijna 3 jaar algemeen directeur van Ajax.
 2. 02/09/2019

  Magallán op huurbasis naar Spaanse Alavés

  Lisandro Magallán vertrekt dit seizoen op huurbasis naar Deportivo Alavés in de Spaanse Primera División. 

  Magallán kwam in januari nog voor zo'n negen miljoen euro over van Boca Juniors en tekende voor vierenhalf jaar in Amsterdam.

  De Argentijnse verdediger heeft dit seizoen veel concurrentie, waardoor hij geen basisplaats heeft kunnen veroveren.

 3. 30/08/2019

  'Ajax huurt Castillo (19) van Chelsea'

  Ajax staat op het punt om Juan Familia Castillo (19) te huren van Chelsea, met optie tot koop. Dat schrijft De Telegraaf.

  Familia Castillo is linksback die ook als linkshalf en linksbuiten kan spelen en is een product van de Ajax-opleiding. In 2016 verliet hij Ajax voor een avontuur in Londen. 

  Familia Castillo was volgens De Telegraaf  donderdag al op De Toekomst voor (een deel van) de medische keuring en om het papierwerk in orde te maken. 

 4. 28/08/2019

  ‘Sergiño Dest ontvangt uitnodiging voor Team USA’

  Sergiño Dest, de achttienjarige rechtsback van Ajax, heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen om voor Team USA, de nationale ploeg van de Verenigde Staten te spelen.

  Dest is weliswaar geboren en opgegroeid in Almere, maar vanwege zijn Amerikaanse vader is hij ook speelgerechtigd in de Verenigde Staten.

  Hij maakte in de voorbereiding op dit seizoen bij Ajax een goede indruk op trainer Erik ten Hag en hij werd daarom al voorzichtig in verband gebracht met Jong Oranje. Mocht Dest besluiten om op de uitnodiging van de Amerikanen in te gaan, betekent dit overigens niet dat hij niet meer voor Oranje mag spelen. Vriendschappelijke interlands zijn niet bindend in de keuze voor een voetballand. 

 5. 28/08/2019

  'Van de Beek maakt seizoen af bij Ajax'

  Marc Overmars heeft in een gesprek met het Spaanse medium SER Catalunya bevestigd dat Donny van de Beek dit jaar bij Ajax blijft en dat een vertrek niet aan de orde is. 

  In de aanloop naar de wedstrijden tegen Paok Saloniki gingen er steeds meer verhalen de ronde dat Van deBeek naar Real Madrid zou gaan. Nadat de middenvelder in actie kwam tegen de Griekse club werd het een stuk stiller. 

  Van de Beek zou woensdagavond normaal gesproken spelen in de wedstrijd tegen Apoel Nicosia, maar hij is momenteel geblesseerd.