1. 11/01/2020

    Ajax huurt Ryan Babel van Galatasaray

    De aanvaller Ryan Babel gaat weer voor Ajax spelen. De Amsterdamse club heeft een overeenstemming bereikt met de Turkse club Galatasaray SK. De overeenkomst is in ieder geval tot en met 30 juni. 

    De 33-jarige Babel is een geboren Amsterdammer. Tussen 1998 en 2004 doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte zijn debuut in het eerste elftal op 1 februari 2004, in de wedstrijd Ajax tegen ADO Den Haag (4-0).

    In de zomer van 2007 maakte Babel de overstap van Ajax naar het Engelse Liverpool FC. In 2012 keerde hij voor één seizoen terug bij Ajax. In totaal speelde Babel 133 officiële wedstrijden bij Ajax, waarin hij 29 keer scoorde. Sinds dit seizoen speelde hij voor Galatasaray. 

  2. 09/09/2019

    'Manchester United heeft interesse in Edwin van der Sar'

    Manchester United wil Edwin van der Sar aantrekken als directeur voetbal. Dat schrijft de Britse krant The Mirror. De huidige algemeen directeur van Ajax speelde tussen 2005 en 2011 voor de Britse club.

    Van der Sar zou op de hoogte zijn van de interesse en voor een lastige keuze staan. Overstappen nu Ajax net weer bij de elite van Europa hoort, zou volgens The Mirror door de Ajaxsupporters worden gezien als verraad.

    Instanews image
    © EPA — Edwin van der Sar is inmiddels bijna 3 jaar algemeen directeur van Ajax.
  3. 02/09/2019

    Magallán op huurbasis naar Spaanse Alavés

    Lisandro Magallán vertrekt dit seizoen op huurbasis naar Deportivo Alavés in de Spaanse Primera División. 

    Magallán kwam in januari nog voor zo'n negen miljoen euro over van Boca Juniors en tekende voor vierenhalf jaar in Amsterdam.

    De Argentijnse verdediger heeft dit seizoen veel concurrentie, waardoor hij geen basisplaats heeft kunnen veroveren.

  4. 30/08/2019

    'Ajax huurt Castillo (19) van Chelsea'

    Ajax staat op het punt om Juan Familia Castillo (19) te huren van Chelsea, met optie tot koop. Dat schrijft De Telegraaf.

    Familia Castillo is linksback die ook als linkshalf en linksbuiten kan spelen en is een product van de Ajax-opleiding. In 2016 verliet hij Ajax voor een avontuur in Londen. 

    Familia Castillo was volgens De Telegraaf  donderdag al op De Toekomst voor (een deel van) de medische keuring en om het papierwerk in orde te maken. 

  5. 28/08/2019

    ‘Sergiño Dest ontvangt uitnodiging voor Team USA’

    Sergiño Dest, de achttienjarige rechtsback van Ajax, heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen om voor Team USA, de nationale ploeg van de Verenigde Staten te spelen.

    Dest is weliswaar geboren en opgegroeid in Almere, maar vanwege zijn Amerikaanse vader is hij ook speelgerechtigd in de Verenigde Staten.

    Hij maakte in de voorbereiding op dit seizoen bij Ajax een goede indruk op trainer Erik ten Hag en hij werd daarom al voorzichtig in verband gebracht met Jong Oranje. Mocht Dest besluiten om op de uitnodiging van de Amerikanen in te gaan, betekent dit overigens niet dat hij niet meer voor Oranje mag spelen. Vriendschappelijke interlands zijn niet bindend in de keuze voor een voetballand.