Bekijk alle updates
  1. 21/02/2019

    Greta Thunberg gearriveerd

    Greta Thunberg stapt mee in de zevende klimaatmars van Youth for Climate en dat maakt de klimaatjongeren zowaar nog enthousiaster. De 16-jarige Zweede klimaatactiviste wordt als een heldin onthaald. Thunberg moest stevig beschermd worden door de overweldigende media-aandacht, maar ze blijft er ijzig kalm onder.

    Haar naam wordt gescandeerd en langs de kant roepen jongeren 'Greta we love you' wanneer ze hun inspiratiebron voor het eerst in levende lijve zien.

    Het protest van de Belgische klimaatspijbelaars is deze week Europees getint, want er zijn ook delegaties uit Nederland en Duitsland die Youth for Climate komen steunen om samen een ambitieuzer klimaatbeleid te eisen in Europa. En ook de Grootouders voor het Klimaat zijn opnieuw op het appel.

    Instanews image
    © Pieter Gordts
    Instanews image
    © Pieter Gordts
    Instanews image
    © Pieter Gordts
  2. 21/02/2019

    Het dagboek van Anuna De Wever

    "Iedereen waarschuwt mij: let maar op dat je niet crasht!" Klimaatactiviste Anuna De Wever houdt een dagboek bij over en rond het klimaatnieuws in ons land. "Ik vind het niet erg dat ik niet meer kan uitslapen: ik krijg enorm veel energie van wat we doen met Youth for Climate", getuigt ze daarin.

    Lees hier mee wat ze begin deze maand schreef.

    Instanews image
    © BELGA
  3. 21/02/2019

    De Zweedse tiener Greta Thunberg (16) heeft deze ochtend het Europees Economisch en Sociaal Comité toegesproken over de klimaatproblematiek. Daarbij spaarde ze de kritiek niet.

    “De tijd raakt op”, waarschuwde ze de aanwezigen. “We moeten nu actie ondernemen om jullie rommel op te ruimen. En we zullen niet stoppen tot we daar klaar mee zijn.”