Bekijk belangrijke updates
 1. 14/02/2019

  Deze chatsessie is afgesloten. Hartelijk dank voor alle boeiende vragen!

 2. 14/02/2019

  Hebben mannen en vrouwen verschillende 'redenen' tot ontrouw of overspel? - Johan

  Naast het feit dat we mannen en vrouwen zijn, zijn we eerst en vooral mens. De redenen om vreemd te gaan zijn bij mannen en vrouwen dus veel meer gelijkend dan verschillend.

 3. 14/02/2019

  Is het normaal dat ik een piemel niet mooi vind? Of niet opgewonden word door ernaar te kijken? – Anoniem

  Ik vind een Tesla geen mooie auto, dat wil niet noodzakelijk zeggen dat het niet fijn is om ermee te rijden. Opwinding verloopt niet louter visueel, maar is een feest van alle zintuigen. In plaats van te focussen op het kijken, kan het misschien helpen om te focussen op het voelen?

 4. 14/02/2019

  Waarom is seks niet altijd even fijn voor vrouwen. Het is alsof ik steeds pijn heb. – Anoniem

  Als je pijn hebt bij seks, stop dan met te doen wat pijn geeft, en focus op wat je wél genot geeft. Als je lang pijn hebt bij seks, zal je zin er ook aan inboeten. Pijn is een van de meest voorkomende klachten bij vrouwen op seksueel gebied. De meest voorkomende vorm van pijn bij seks bij vrouwen is trouwens te wijten aan een gebrek aan voldoende voorspel. Als we sporten, warmen we ons ook best ook op. Bij seks is dat niet anders. De clitoris zorgt ervoor dat de vagina voldoende vochtig wordt en doorbloed. Een andere optie: laat de penetratie eens gewoon links liggen! Consulteer eventueel een seksuoloog om hiermee aan de slag te gaan.

 5. 14/02/2019

  Is het mogelijk om na een monogame relatie van 4 jaar over te schakelen naar een bepaalde vorm van open relatie?

  Ik denk dat alles mogelijk is in de liefde, zolang je er maar (beiden) in gelooft. Wel vergt het veel communicatie, planning en twee (of meer) zielen die hier oprecht in staan.