Bekijk belangrijke updates
 1. 07/12/2018

  Einde liveblog

  Wij sluiten deze liveblog hier af. Terwijl premier Michel koortsachtig zoekt naar een oplossing voor deze crisis, bekijken alle partijen hun opties. Het belooft een spannend politiek weekend te worden: wil Michel nog een oplossing vinden, dan zal die er ten laatste zondag moeten zijn. Volg alle ontwikkelingen verder op DeMorgen.be.

 2. 07/12/2018

  Lot regering wordt dit weekend bezegeld

  Klonk het eerder deze week nog dat Marrakech een vrijblijvende tussenstop was op het pad van de premier, dan lijkt de bijeenkomst maandag nu de ultieme deadline te worden. N-VA wil immers niet dat premier Michel in Marrakech zijn steun uitspreekt voor het VN-migratiepact, hoewel er maandag in principe niet gestemd wordt over het pact. Dat verneemt onze redactie.

  Als Michel nog een oplossing wil vinden voor zijn ploeg, zal dat met andere woorden dit weekend moeten gebeuren. Het is buigen of barsten de komende twee dagen, waarschijnlijk op de volgende ministerraad. Wanneer die komt, is nog altijd niet duidelijk.

  © BELGA — Premier Michel in de Kamer.
 3. 07/12/2018

  Bilaterale gesprekken duren voort

  Premier Michel houdt nog steeds bilaterale gesprekken met zijn regeringsleden. Er wordt koortsachtig naar een oplossing gezocht om de regering overeind te houden, in afwachting van de extra ministerraad. 

  Intussen valt op hoe Theo Francken en N-VA hun toevlucht nemen tot sociale media om hun standpunt over het migratiepact toe te lichten. De partij lanceerde een nieuwe campagne waarin ze uitlegt waarom ze zich tegen het pact blijft verzetten.

  © Photo News — Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken.
 4. 07/12/2018

  Werkgevers doen oproep om val regering te voorkomen

  In een gezamenlijke oproep roepen de belangrijkste werkgeversorganisaties van het land de regeringspartijen op de regeringscrisis snel op te lossen en de val van de regering te voorkomen. De oproep wordt gelanceerd door werkgeversorganisaties BECI, Boerenbond, VBO, UCM, UNISOC, UNIZO, UWE en VOKA.

  "We roepen de regering op de noodzakelijke sociaal-economische dossiers die antwoorden bieden aan reële maatschappelijke noden snel goed te keuren zodat de uitvoering ervan niet in het gedrang komt. Het gaat onder meer over de arbeidsdeal, het energiedossier, het mobiliteitsbudget, de brexit, de invoering van de welvaartsenveloppe, enzovoort", aldus de werkgevers. "Het is in het belang van iedereen dat de noodzakelijke sociaaleconomische beslissingen genomen worden"

 5. 07/12/2018

  Waarom N-VA tegen het migratiepact is

  N-VA geeft op sociale media meer uitleg over haar standpunt rond het migratiepact. Een eerdere campagne over het thema werd deze week ingetrokken.

  Lees ook: Strategische zet of enorme blunder? Reconstructie van de ingetrokken N-VA-campagne