1. 07/11/2018

  Amerikaanse beurskoersen reageren positief op uitslag

  De Amerikaanse beurskoersen openden zeer positief vandaag, nadat de uitslagen van de midterms binnenkwamen. De Dow Jones is met meer dan 266 punten gestegen.

  Markten reageren historisch gezien vaak positief als het Congres verdeeld is en er een Republikeinse president is. Investeerders verwachten van de komende twee jaar dat Trump zijn bedrijfsvriendelijke beleid zal voortzetten, terwijl de Democraten tegelijkertijd zijn grillige en markt-ontregelende beslissingen via het Huis in toom kunnen houden. 

 2. 07/11/2018

  Kellyanne Conway probeert de uitslag positief te spinnen

  'De president is helemaal nergens nerveus over',  reageert Kellyanne Conway op CNN op de vraag of er paniek in het Witte Huis is na de overwinning van de Democraten.

  In plaats daarvan noemt ze Trump een 'gewiekste dealmaker', die zeer bereid is de komende periode met de Democraten te praten over het uitgavenbeleid. 

  Op de vraag of Trump zijn belastingaangiften gaat openbaren, wilde Conway niet ingaan. 'Is dat echt waar we het over moeten hebben vandaag?'

 3. 07/11/2018

  Overleden bordeelhouder wint zetel in parlement Nevada

  De 72-jarige bordeelhouder Dennis Hof, die vorige maand onverwachts overleed, heeft in de staat Nevada een zetel in het parlement gewonnen. Met ongeveer 68 %van de stemmen versloeg hij de Democratische kandidaat Lesia Romaov.

  Dennis Hof profileerde zichzelf als een Amerikaanse pimp. Hij bezat een stripclub en vijf bordelen in Nevada, de enige staat waar prostitutie is toegestaan. Zijn zelfverzonnen bijnaam: de ‘Trump van Pahrump’, zijn geboorteplaats.

  Vorige maand werd Hof kort na zijn 72ste verjaardag dood aangetroffen. Hofs campagnemanager Chuck Muth meldde op Twitter dat hij vermoedelijk in zijn slaap is overleden.

  Instanews image
  © REUTERS — Dennis Hof in de salon in zijn bordeel Mound House, Nevada (juni 2018).

   

 4. 07/11/2018

  Democratische activiste voor wapenwetgeving Lucy McBath wint nipt in Georgia

  In de staat Georgia heeft de Democraat Lucy McBath met 50,3 % van de stemmen gewonnen van haar Republikeinse opponent Karen Handel, die haar zetel in het Huis nu moet afstaan. Het gaat om een zeer nipte overwinning: het verschil tussen de twee was nog geen tweeduizend stemmen.

  De voormalige stewardess Lucy McBath geldt als belangrijke stem binnen de Amerikaanse beweging die pleit voor strenger toezicht op wapenbezit. In 2012 werd haar 17-jarige zoon Jordan Davis doodgeschoten na een ruzie over geluidsoverlast. 

  Instanews image
  © REUTERS — Lucy McBath tijdens haar campagne in aanloop naar de tussentijdse verkiezingen in Mariette, Georgia.
 5. 07/11/2018

  In drie staten komt versoepeling op marihuanagebruik

  De tussentijdse verkiezingen gingen niet alleen om de strijd tussen de Republikeinen en Democraten. Ook op deelonderwerpen kon gestemd worden: zoals het legaliseren van marihuana.

  De staat Michigan gaf groen licht voor het recreatief gebruik van cannabis. Utah en Missouri stemden voor legalisatie van medicinaal gebruik.

  In de VS mag marihuana nu in 33 staten medicinaal gebruikt worden, en in 10 staten recreatief.

  In Noord-Dakota, traditioneel een van de meest conservatieve staten van de VS, werd het voorstel voor recreatief verbruik verworpen. Medicinaal gebruik mag daar wel.