1. 13/09/2018

  We bedanken Rudy Coddens, lijsttrekker voor sp.a-Groen in Gent, voor zijn antwoorden en we danken u voor alle binnengekomen vragen. U kan hieronder alle antwoorden lezen.

  Morgen komt Filip Watteeuw (Groen) rond het middaguur zijn circulatieplan verdedigen tegenover Anneleen Van Bossuyt (N-VA).

   Schrijf u in voor onze nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven. Volg ons ook op Twitter en op Facebook. We starten binnenkort met een razend interessante politieke nieuwsbrief. Laat daarvoor hieronder uw e-mailadres achter:

 2. 13/09/2018

  Een laatste vraag. "Gent is voor een stuk het slachtoffer van zijn eigen succes", zei Rudy Coddens zopas in ons interview op Facebook Live. "'We mogen daar fier op zijn', zei u. Dus het is vanwege hét succes van Gent dat meer en meer winkels in het centrum verdwijnen?" - Kris uit Gent

  Coddens: "Tegenover Gent is er in andere steden weinig leegstand. Winkels verdwijnen ook door bijvoorbeeld e-commerce. Ik zie ook heel veel nieuwe zaken ontstaan. We moeten natuurlijk altijd alles goed blijven opvolgen en waar nodig gepaste maatregelen nemen."

 3. 13/09/2018

  "Wanneer worden de mandaten nu eigenlijk afgeschaft?"- Serge uit Gent

  Coddens: "Sp.a heeft hier vorig jaar een deontologische code over goedgekeurd waar we een maximum van 3 voorstellen. Nu ook de andere partijen? Anderzijds moet een stad als Gent wel vertegenwoordigd worden in diverse organen en moeten de belangen verdedigd worden. Wat mij betreft moeten dat niet altijd politici (ambtenaren, deskundigen…) zijn. Ik pleit ook voor kleinere raden van bestuur en vooral voor 100 procent transparantie. De burgers (Gentenaars) hebben daar recht op."

 4. 13/09/2018

  Guy uit Gent vraagt zich af: "Wat gaat u doen om fietsers de verkeersreglementen te laten volgen en Gent zo veiliger te maken?"

  Coddens: "Iedereen in het verkeer moet zich verplaatsen met respect voor elkaar. Nog maar vorige week werden heel wat fietsers beboet toen ze niet afstapten in de winkelwandelstraten. Binnenkort zijn er weer controles voor diegenen die zonder licht rijden. Sensibiliseren waar nodig, maar wie niet horen wil moet voelen."

  © sf — Rudy Coddens.
 5. 13/09/2018

  "Hoe kan een racistische jongerenbeweging zoals Schild & Vrienden zich zo makkelijk settelen in Gent?", vraagt @Laurierblad_ uit Gent zich af. "De gemiddelde Gentenaar en de Gentse politici kenden het 'fenomeen' S&V al veel langer. Toch deed de Gentse politiek hier niets tegen en S&V kon uitgroeien tot een jongerenbeweging met meer dan 1000 leden. Hoe gaat u dit eventueel aanpakken in de toekomst?"

  Coddens: "Ik heb ook met verbijstering en afschuw gekeken naar de reportage. Als ik het goed gezien heb, dan waren het vooral heel wat jongeren die hier in Gent komen studeren. Het is dus geen Gents fenomeen maar een Vlaams fenomeen."

  'Schild & Vrienden zijn geen Gents, maar een Vlaams fenomeen'

  Rudy Coddens, lijsttrekker sp.a-Groen