Bekijk belangrijke updates
 1. 04/04/2018

  CEO Google roept op tot saamhorigheid

  Google-baas Sundar Pichai heeft via Twitter "met grote treurnis" gemeld dat er vier gewonden zijn gevallen bij de schietpartij in het hoofdkwartier van dochterbedrijf YouTube. De man bedankt alle hulpdiensten en het eigen veiligheidsteam en belooft dat het bedrijf haar medewerkers zal bijstaan in de verwerking van de tragedie. Ook roept hij op tot saamhorigheid om YouTube-baas Susan Wojcicki en het team van YouTube te steunen.

 2. 04/04/2018

  Politie zet persconferentie online

  De politie bevestigt in een korte persbriefing dat er vier gewonden zijn gevallen. Op dit moment gaan ze er vanuit dat een vrouwelijke schutter zichzelf heeft doodgeschoten en dus is uitgeschakeld. Verdere details zijn nog niet bekend gemaakt.

 3. 04/04/2018

  "Vrouwelijke schutter kende zeker een slachtoffer persoonlijk"

  De vrouwelijke schutter zou zeker een van de slachtoffers persoonlijk gekend hebben. Dat zeggen politiebronnen aan CNN. De meeste schietpartijen in de Verenigde Staten worden door mannen gepleegd, blijkt uit een onderzoek van de FBI uit 2014 van 160 schietpartijen in de VS die plaatsvonden tussen 2000 en 2013. De schutters waren slechts in zes van de 160 bestudeerde incidenten vrouwelijk, aldus de FBI.

 4. 04/04/2018

  Google: "Blijf schuilen"

  Google, het moederbedrijf van YouTube, zegt op Twitter dat het zijn personeel op de campus oproept om te blijven schuilen en andere personeelsleden om weg te blijven. Het bedrijf heeft ook een hulplijn in werking gebracht. 

 5. 04/04/2018

  Vriend van schutter bij de gewonden?

  The Daily Beast en het lokale tv-station KRON4 berichtten op basis van bronnen bij de politie dat de schutter haar vriend doodschoot op de campus, maar dat is nog niet bevestigd.