Bekijk alle updates
  1. 04/04/2018

    "Schutter was een vrouw"

    Politiechef Barberini bevestigt dat de schutter is uitgeschakeld. Het gaat om een vrouw. Ze werd dood aangetroffen met een "zichzelf toegebrachte schotwonde". Het gebouw wordt op dit moment nog verder uitgekamd.

  2. 03/04/2018

    Reactie Donald Trump

    De Amerikaanse president Donald Trump betuigt op Twitter zijn steun aan de slachtoffers. Hij bedankt ook de hulpdiensten die ter plaatse zijn.

  3. 03/04/2018

    Persconferentie: "Gewonden en dode"

    Vier mensen zijn met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht, bevestigt politiechef Barberini van San Bruno. Over de ernst van hun verwondingen is nog niets bekend. In het gebouw werd ook een dode aangetroffen. Die persoon vertoonde schotwonden die hij mogelijk bij zichzelf had toegebracht. Of het om de dader gaat, is niet bekend.

  4. 03/04/2018

    Getuigen

    Een medewerker van YouTube schreef op Twitter dat hij zich met collega's had gebarricadeerd in een ruimte. Later twitterde hij: "Veilig. Ben geëvacueerd en nu buiten."

    "We zaten in een vergadering toen we mensen hoorden rennen. De vloer trilde. We dachten eerst aan een aardbeving", twitterde een andere medewerker.

  5. 03/04/2018

    Gewonden in ziekenhuis

    Vier à vijf gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis, bevestigt een ziekenhuiswoordvoerster Lisa Kim van Stanford Health Care.